jump to navigation

Levymyynnin tila Monday, December 26, 2005

Posted by Sami Oinonen in musiikki, trendit.
trackback

Luin juuri suht’ tuoreesta hesarista (20.12.2005) joulun levymyyntiin liittyvän artikkelin. Siinä ÄKT:n Tommi Kyyra toteaa “Internetin käyttö ilmaisen musiikin hankintaan on suurin syy äänitemyynnin tappiolliseen kehitykseen,…” .

Suurin syy? Käsittämätöntä roskaa. Kyyra kylmänviileästi ignooraa fyysisen piratismin, ja sen ettei yksi laiton lataus tarkoita yhtä menetettyä levyä, ja että vertaisverkkojen pääkäyttäjät ovat eri ryhmä kuin musiikin suurkuluttajat jne jne. Sydäntä lämmittävät Kyyran kaltaiset, jotka vierittävät syyn kuluttajille sen sijaan että pohtisivat miten suurten levy-yhtiöiden tulisi ehkä uudistua pärjätäkseen muuttuvassa maailmassa. Sinänsä surkuhupaista Kyyran kommentissa on vielä se, että mies on ristiriidassa oman kattojärjestönsä kanssa. Heinäkuussa IFPI arvioi että jopa joka kolmas myyty äänite on laiton. Kyyra niputtaa meidät suomalaiset kivasti samaan kategoriaan Turkin ja Pakistanin kanssa.

Kaikkein pöyristyttävintä jutussa ei ollut Kyyran kommentti itse, vaan se että Hesari on sen julkaissut. Osoittaa vain sen että Hesari on, jos mahdollista, enemmän kritiikitön kuin Kyyra virkansa puolesta itse.

Advertisements

Comments»

1. tusina - Saturday, April 1, 2006

runsasblogi:bravo!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: