jump to navigation

Urheilukanava välipäivien pelastaja Sunday, January 1, 2006

Posted by Sami Oinonen in mopot.
trackback

Mopo-friikkinä olen suorastaan liikuttunut Urheilukukanavan välipäivien ratamoottoripyöräilytarjonnasta. Kanava uusii parhaillaan viime kauden World Superbike -sarjaa. Koska kisaviikonloppuja on lähemmäs viisitoista kaudessa, niin väistämättä moni kisa jää aina katsomatta. Sama pätee MotoGP-sarjaan ja formuloihin.Vaikka SBK:n mestaruus on tietty aikaa sitten ratkennut niin kolmevarttiset kisat saavat vieläkin aikaan sellaisen adrenaalimyrskyn ettei paremmasta väliä. Alati vaihtuvat tilanteet, tiukat taistelut, läheltä-piti ohitukset, jarrutukset kammottavista nopeuksista…

Kun katsoo Urheilukanavan muuta tarjontaa, niin varmaankin mopo-uusinnat ovat enemmän suppean ohjelmatarjonnan sanelemaa kuin massiivisen katselijapalautteen ansiota olipa kohderyhmä sitten kasvamassa (jos nyt jotain vuosi vuodelta kasvavasta moottoripyörien rekisteröinnistä voi päätellä) tai ei.

SBK on mielestäni katsojan kannalta mielenkiintoisempi kuin MotoGP. Se on tasaväkisempi, lähtöjä on viikonloppuna kaksi/sarja, ja sitä ei ympäröi MotoGP:n formuloista hiipivä turha glamour. Kilvanajo on pääasia, ei se onko tukka hyvin ja näkyykö pe…rintakarvat. Ja mitä suomalaisuuteen tulee, niin viime kaudellakin oli Supersport-luokassa yhdessä kisassa peräti neljä suomalaista. Selostajista Urheilukanavan Jukka Järvinen peittoaa Nelosen Joke Linnamaan, jonka epätarkat ad lib-heitot saavat minut aina myötähäpeästä kääntämään Eurosportin MotoGP-lähetyksen puolelle.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: