jump to navigation

Innovaatioita PowerPoint-tehtaille Thursday, January 5, 2006

Posted by Sami Oinonen in innovaatiot.
trackback

Korporaatioiden knowledge workerit (eläköön kaunis suomen kieli) tehtailevat esityksiä erinäköisiin tarkoituksiin ja tyypillisesti Microsoftin PowerPointilla. PowerPoint on oikein käytettynä tehokas esitysväline. Vaikka Powerpoint-esityksessä merkitys usein pakenee kuulijaa ja epäolennaisuudet saavat huomion niin enpä usko että mikään uhmaa PowerPointin voittokulkua korporaatioiden virallisena päätöksentekovälineenä. Ei vaikka se välillisesti aiheuttaisikin valtavaa materiaalista tuhoa, kuten avaruussukkula Columbian tapauksessa.

Nyt kun kamerakännykät ovat hyvin yleisiä, tyyppillisesti fläpeille palaverissa piirretyt kuvat, ajatukset jne taltioidaan nopeasti kuvaksi ja sen jälkeen nakin saanut tekee digikuvasta power point-kalvon. Tämä “manuaalinen konvertointi” kestää muutamasta minuutista tunteihin. Joka tapauksessa korporaation näkökulmasta kaikki tämä aika on hukkaan heitettyä. Koko konversio pitäisi automatisoida, jotta työntekijät voisivat keskittyä johonkin tuottavampaan toimintaan kuten esim. luomaan lisää aitoja ja uniikkeja powerpoint-esityksiä.

Tuli siis mieleen, että pitäisköhän koodata joku plug-in jolla saa digikameran tai kamerakännyn jpg-kuvat konvertoitua ppt-grafiikaksi ihan vaan jonkun simppelin kuvan ominaisuuksien (hue, saturation…) tunnistamisen perusteella. Nimeltään plug-in voisi olla vaikka SSR … Slide Shape Recognition. Plug-inin paranneltu ja maksullinen versio USSR (Ubercool Slide Shape Recognition) tekisi kalvot itse asiassa 80% puolestasi. Se analysoisi vaikkapa Google Desktop Searchin avustamana sinun kalvohistoriasi, e-mailikeskustelut ja blogit ja päättelisi mitä sanoja, mitä rakenteita, mitä tyyliä, mitä muotoja, mitä värejä tn. tarkoitit. Tiukoissa tilanteissa USSR ehdottaisi paria vaihtoehtoa perusteluineen.

Softan jumalversio PUSSR (Premium Ubercool Slide Shape Recognition)pystyisi linkittymään korporaation tietovarastoihin ja imuttamaan sieltä korporaation strategioista ja lingosta tutut termit ja pakolliset buzzwordit. Eräänlainen turboahdettu buzzword-generaattori siis. Jumalversio tekisi kalvot valmiiksi lopullista hyväksyntääsi ja pikkuviilailuja varten. Lopuksi softan FOOF-ominaisuus (FOrm Over Function) träkkäisi loppuviimeistelyjen aikana ihanteellista scheisse vs. substanssi-suhdelukua. Kun tämä suhdeluku asettuisi 95%-5% tasolle kalvosetin odotettu tyytyväisyysarvosanageneraattori ESATM (Expected Satisfaction among Top Management) generoisi automaattisesti johdon odotettavissa olevat kysymykset esityksen perusteella ja vastaukset joita sinun olisi hyvä käyttää. Miltä kuullostaa? “Täydelliseltä”, vastaisi työnantajasi.

Comments»

1. Hyvä päivä « ÜBERKUUL. - Wednesday, November 22, 2006

[…] 07:50 Käyn läpi sähköposteja, niitä on nyt vain yksinkertaisesti liikaa, että jaksaisin lukea niitä ollenkaan. Niinpä tuhoan ne kaikki. Soittavat, jos niissä oli jotain tärkeää. Sen sijaan keskityn PowerPoint-visioihini, sillä ne ovat olennaisia. Muu on toissijaista ja katoavaa. Itsekehittelemäni PowerPointin PUSSR-ominaisuus takaa, että nippu uusia esityksiä syntyy hujauksessa. Imutan korporaation tietovarastoista tutut termit ja pakolliset buzzwordit silmänräpäyksessä. Lisään nipun kivoja kuvia ja teen esityksiin vielä podcasting-raidan sisälukutaidottomille. […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: