jump to navigation

Hoh-Hoh-Hohto Saturday, January 7, 2006

Posted by Sami Oinonen in bizarre.
trackback

shining.jpgHohto, tuo Stephen Kingin kultakauden kineettinen kristalloituma, tuli kuten hyvin tiedetään raiskatuksi Stanley Kubrickin toimesta. Vaikka arvostankin edesmennyttä ohjaajaa suuresti polkaisi ja potkaisi hän valaistuneimpien King-puristien mielestä versiollaan sekä paskaan että tyhjään, subsequently.

Näin muodoin, olin varsin ilahtunut selatessani näitä kaiken maailman turhia Vuoden 2005-parhaat listauksia ja törmätessäni PlogPulsen 2005-listaan. Saitilla on jaoteltu kategorioittain mm. blogatuimmat artikkelit, blogit, leffat, ja videonpätkät joissa löytyy mashup-videoita, flashanimaatiokivaa … ja Stephen King Shining (Happy Version)-traileri. Tämä uusi versio Hohdosta tekee ehkä enemmän oikeutta Kingin alkuperäiselle, jossa olennaisempaa oli kirjailija Jack Torrancen pikkuhiljaa etenevän hulluuden kuvaaminen kuin päänäyttelijän itsetarkoituksellisten maneerien alleviivaaminen. Tämän klipin perusteella voisi kuvitella että Torrancen perheellä on edessään ratkiriemukkaan hauska talviloma vuoristossa. Elokuvaversiossahan oli päivän selvää heti ensi metreiltä että Jackie-boylla olisi muut kuin pulkanlaskusuunnitelmat mielessä. Kiitos Jack Nicholsonin.
Linkki uuden version traileriin. (10 MB)

Advertisements

Comments»

1. ÜBERKUUL. » Suurimmat valheet - Tuesday, February 14, 2006

[…] “If you ladies leave my island, if you survive recruit training, you will be a weapon. You will be a minister of death praying for war. But until that day you are pukes. You are the lowest form of life on Earth. You are not even human, fucking beings. You are nothing but unorganized grabastic pieces of amphibian shit. Because I am hard you will not like me. But the more you hate me the more you will learn. I am hard but I am fair.” Niinpä, voin hyvin kuvitella pääomasijoittajan soveltaen opastavan yrittäjiä kersantti Hartmanin tavoin, sen jälkeen kun hän on päättänyt hypätä firman kelkkaan mukaan. Rotia ansaintalogiikkaan! Lemppariohjaajani Kubrickin Full Metal Jacket tarjoaa myös muitakin kuolemattomia keskustelun pelastajia ja elävöittäjiä. Sopii myös parisuhdeterapiaan ja team building-sessioihin. […]

2. nico - Tuesday, February 21, 2006

Pitäisikö aktivoida porukkaa ja kehittää kotimainen blogawards?

http://www.optimointi.com/uutiset/item-90.html

3. Sami Oinonen - Tuesday, February 21, 2006

ehkä, mutta eikös se Kultainen Kuukkeli täytä tämän tarpeen. Vai onkohan se enää hengissä?

4. Angela - Friday, August 10, 2007

Höpö höpö Sami. Shining on yksi parhaista leffoista ja Jaska yksi parhaimmista näyttelijöistä ikinä. Mitähän mieltä itse King oli leffasta.

5. Sami Oinonen - Friday, August 10, 2007

Muistin mukaan King ei juurikaan digannut Kubrickin versiosta. Sehän oli tunnelmaltaan erilainen kuin alkuperäinen, loistava kirja.

6. Angela - Friday, August 10, 2007

Joo, King ei kuulemma pitänyt leffasta ja ohjasi oman versionsa, joka noudatteli kirjan kulkua (en ole sitä nähnyt). En ole lukenut Hohtoa (häpeän). Siksi varmaan en voi kritisoida Kubrickin leffaa. Mielestäni se on parasta kauhua, parasta ehdottomasti ja nerokas kerta kaikkiaan. Tässä tulee se ikuinen kysymys: lukeako kirja ensin vai katsoako leffa? Mä ostin nyt uudistetun painoksen “Lady Chatteleyn rakastaja”:sta ja ajattelin ensin lukea kirjan ja sitten vasta katsoa sen ranskalaisen uutuusleffan. Teenkohän nyt oikein päin?

7. Sami Oinonen - Friday, August 10, 2007

tai toisaalta mitä noita kirjoja ja elokuvia liikaa vertailemaan koska eri esitysmuodoista kysymys. “kirja vai elokuva ensin” ongelman voisi ratkaista aina niin, että lakkaa lukemasta proosaa ja käymässä elokuvissa, katsoisi vain YLE Teemaa ja lukisi Heidi Liehua.

8. Angela - Friday, August 10, 2007

Sinä sen sanoit! ja Teemaltahan tulee kivoja filmejä ja henkilökuvia, joista voi keskustella taas vaikka täällä Überkuulin lootassa, Liehusta puhumattakaan…elikkäs esim. Liehun “Perhosten valtakunta”:han ompi sellainen vaatimaton pikku runokirjanen, jonka lukaisee ohimennen junamatkalla Kirkkonummi-Mäkkylä välillä. Loppumatkan Stadiin voi lueskella Uutislehti 100:n tekstiviestejä.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: