jump to navigation

Loputon museokierros taivaalla Tuesday, January 10, 2006

Posted by Sami Oinonen in innovaatiot.
trackback

skyscout.jpgNyt viikonloppuna Las Vegasissa loppuneen Consumer Electronics Shown yksi kohutuimpia innovaatioita oli maineikkaan kaukoputkivalmistaja Celestronin SkyScout, laite joka tunnistaa ja paikallistaa yli 6 000(!) taivaankappaletta. Tässä on vihdoin laite joka tekee taivaan tähystelystä helpompaa ja hauskempaa. Kun laitteen napsauttaa päälle, se ottaa huomioon henkilön sijainnin ja informoi mitä juuri sillä hetkellä kannattaa taivaalta bongata. Tähtiintuijottelijan tarvitsee vain kohdistaa tämä digivideokameran kokoinen laite johonkin taivaankappaleeseen ja laitteen kommenttiraita pärähtää käyntiin “Mars is the fourth planet from the Sun in our solar system…” SkyScout pystyy myös paikallistamaan halutun kohteen käyttäjää ohjaavien nuolien avulla.

Toivoisi että jatkossa laitteeseen olisi saatavilla kunkin oman mieltymyksen mukaisia kommenttiraitoja kuten “taivaankappaleiden progressiivinen mytologia”, “tähtitiedettä aloitteleville progebändeille”, “planeetat progerockin lyriikoissa”, “Linnunrata – Käytännöllisiä taiteilijanimiä progebändeille” jne.
SkyScout näyttäisi tulevan ainakin Amazon.comin kautta myyntiin maaliskuussa. Hinta on jenkeissä sentin alle 400 taalaa. Saa nähdä milloin saatavilla EU:ssa.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: