jump to navigation

One man…one desire… Friday, January 20, 2006

Posted by Sami Oinonen in bizarre.
trackback

Darth-Vader.jpgJuuri kun olin toipumassa tolpilleni eilisillan 24H-sarjan sydäntä raastavien noin tuhannen cliffhangerin jälkeen olin kuolla puolestaan nauruun kun käänsin jollekin kanavalle jolla oli menossa joku jonninjoutava palkintogaala. Taisi olla Radio NRJ Awards.

Show oli alkamassa ja illan juontajaa spiikkasi sisään kajareissa noin miljoonan norttiaskin voimalla sellainen syvä miesspiikkajan ääni jota yleensä kuullaan leffatrailereissa “…He was alone…a man who had lost everything…his wife…was killed by a dust cloud composed chiefly of the disintegrated remains of the enormous spaceborne computer Hactar…

Eikö tämä möreiden setien käyttäminen spiikissä kuin spiikissä ala mennä jo vähän liian pitkälle. Suomessa ne samat kaksi-kolme jamppaa on mainoksesta ja leffatrailerista toiseen säikyttelemässä katsojia…Eikö tuotantoyhtiöt jo ala pikku hiljaa tajuamaan, että ne spiikit kuullostavat naurettavilta. Kävisivät edes joskus katsomassa leffateattereissa omat mainoksensa ja todistamassa miten jengi hörähtelee niille mörrimöykyille. Mistä kumpuaa se logiikka että “möreä, vaikkakin teennäinen, miesääni vetoaa katsojan syvimpiin tuntoihin, vieden hänet takaisin lapsuuden muistoihin isän hellään huomaan ja näin altistaen hänet herkemmin mainoksen joskus jopa piilotajuisille merkityksille”? Tähtien Sodastako? Siitä on kuulkaa jo kohta kolmekymmentä vuotta kun James Earl Jones lanseerasi Darth Vader-äänellään tämän trendin. Olisiko aika vaihtaa levyä? Miksei ne spiikit voisi olla vaikka jonkun heleä-äänisen naissopraanon resitoimia, tai vaikka jonkin hellyttävä-äänisen lapsen. Miksei?

On siis aivan pakko laittaa tähän kaikkien norttimiesten ykkösaparodiointi, jo muutaman vuoden takaa, mutta tämä on aina sen arvoinen. Standup-koomikko Pablo Francisco revittelee tässä Jay Lenon vieraana. Lopun Arska-imitaatio on legendaarinen. Jee! (linkki videoon)

Advertisements

Comments»

1. z - Friday, January 20, 2006

Mun kissat ei ole koskaan, ikinä suhtautuneet läppäriin niin antaumuksellisen uteliaasti kuin äsken tsekatessani tuon Pablo F:n videon. Mirrit lähes kuolasivat. Nooo on mustakin PF siis ihan OK, mutta en mä ehkä yrittäisi tunkea itseäni silti monitorista sisään.

2. PA - Friday, January 20, 2006

Piti tulla kommentoimaan, että oletko nähnyt Pablo Franciscoa, mutta sitten luin merkinnän loppuun…

Sääli, että tuo klippi oli pakattu niin tiukasti, että lopun sydämentykytystä kuvaavat bassoäänet – kun Pablo juoksee kohti kameraa – leikkaantuivat pois [vai johtuiko se vain läppärini onnettomista kaiuttiista].

3. Sami Oinonen - Friday, January 20, 2006

re: PA – muistaakseni pablon saitilla on parempi versio, mutta noi youtube-klipit on näppärämpiä kun tulevat nopeammin. youtubesta löytyy muutenkin paljon kadonneita musavideoita ja muuta elintärkeää.

re: z – ehkä möreässä äänessä on siis jotain mystistä. sipoolainen kaverini kertoo että aina kun pablo mörähtää hänen kajareistaan niin naapurin kulttuuripariskunta laittaa Ornette Coleman-tyyppisen avant-gardejazzimproplatan … ja täysille.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: