jump to navigation

Hyvää syntymäpäivää Mike Patton! Friday, January 27, 2006

Posted by Sami Oinonen in überkuul, musiikki.
trackback

patton02.jpgParahin Mike,

Tämä on uskontunnustus.

Sinä olet se artisti, joka on vaikuttanut elämäni musiikkiin enemmän kuin kukaan muu. Sinun kauttasi on minulle avautunut sellaisia musiikilisia polkuja joita en olisi koskaan tiennyt edes ehkä olevan olemassa. Olen löytänyt projektiesi kautta lukemattomia albumeja, uusia artisteja, tyylejä… uskomattomat määrät hienoa musiikkia brutaalista herkkään, mustalaismusiikista japanilaiseen meluun.

Sinun vaikutuksestasi olen, jos mahdollista, entistä avarakatseisempi, ennakkoluulottomampi ja avoimempi kaikessa siinä mitä teen. Sinä olet minun jumalani. Minulle sinä olet kaiken arvostelun ulkopuolella. Uskon kritiikittömästi kaikkeen siihen mitä teet.

Nöyränä ja hyvin liikuttuneena totean, että koen olevani etuoikeutettu, sillä olen nähnyt sinut valaisemassa yleisöä puhtaalla neroudellasi New Yorkista Lontooseen, Tukhomasta Helsinkiin. Musiikkiminäni taivaan koin kun tapasin sinut viime kesänä, juuri ennen Fantômasin heinäkuista Tavastian keikkaa. Muistat sen varmaan yhtä hyvin kuin minä. Meillä oli niin hauskaa kun vertailimme kännyköitämme ja puhuimme niitä näitä ne maagiset 45 minuuttia. Sinä olit kaikkea sitä mitä odotin ja vielä enemmän, mitä miellyttävin persoonallisuus. Aivan niin kuin minä.

Niinpä olin pudota lähes tolpiltani kun inboxiini napsahti viesti levy-yhtiöltäsi Ipecacilta. Seitsemän vuoden piina ja odotus on ohi, sillä ikuisuusprojektisi Peeping Tom julkaistaan vihdoin toukokuun 30. päivä. Se on vihdoin siis totta. Vaikka oletkin pitänyt minut tyytyväisenä julkaisemalla erinäisten projektiesi kautta 2-3 levyä vuodessa ja vierailemalla vähintään yhtä monella muiden artistien levyllä, on Peeping Tom kuitenkin se mitä olen odottanut sinulta kaikkein eniten. Niin ja tietysti Mr. Bunglen uutta albumia, mutta sitähän ei koskaan tule, olen hyväksynyt sen nyt viimein.

Mitä Peeping Tom sitten on? Hämätäksesi meitä valutit vuosia sitten demoja nettiin. Arviot ja kuvaukset sen sisällöstä ja suunnasta hipovat jo myyttistä luokkaa. Spekulaatio on seurakunnassasi mitä kiivainta, ja kuten aina … osa opetuslapsista on kieltämässä herraansa, ja osa ei edelleenkään usko että pelastuksen päivä on vain neljän kuukauden päässä. Onko Peeping Tom aggressivista hip-hopsämpleä kuten sinun General Patton-levy vai onko se romanttisen laulumusiikin modernia pastissia kuten Romances? Onko se kieli-korvassa groovea kuten Lovage vai onko se breakbeat-vyörytystä levyllä tuottajana vierailleen Amon Tobinin tapaan?

Kuuluuko siinä Tomahawkin vinksahtaneen rockin syke, entä kaikuja John Zornin Painkiller avant-garde jazzimproilusta tai Fantômasin hengästyttävän intensiivisestä äpärähybridimetallista? Onko se kuin kiistatta kaikkien aikojen parhaimman bändin, sinun mestaribändisi, Mr. Bunglen California-albumi, tuo surffirock-henkinen tyylien salonkikelpoinen mutta määrittelyjä sinulle niin totuttuun tapaan pakeneva keitos. Mike, kuinka toivon että Peeping Tom olisi näitä kaikkia. Ja mitä ihmetta Norah Jones puuhasi levyllä? Ja kerkesikö Björk myös mukaan?

Niin paljon avoimia kysymyksiä, ja niin vähän vastauksia. Ymmärrät varmaan että Peeping Tomiin on ladattu niin paljon odotuksia, että tässä vaiheessa enää vain ylivertainen suoritus tyydyttää opetuslapsesi, minut mukaan lukien. Mutta minä jos kuka uskon että sinä pystyt siihen. Vain sinulle ylivertainen on arkipäivää.

Mutta en anna odotuksen häiritä sillä minä tiedän jotain…. jotain mitä sinä minulle kuiskasit tuona heinäkuisena päivänä…sanoit ettet tule julkaisemaan pelkästään yhtä Peeping Tom-levyä vaan kaksi. Siis kaksi levyllistä moderneinta tyylimashuppia, musiikkia jumalalta. Ja vielä Firecracker-dvd, ja levy Tomahawkilta loppuvuodesta. Kaikki on hyvin, erittäin hyvin.

Hyvää 38-vuotissyntymäpäivää Mike!
Sinun,
S

ps. Keep on rocking!

Advertisements

Comments»

1. ÜBERKUUL. » Peeping Tom - Tuesday, March 21, 2006

[…] Enpä tiedä kiinnostaako tämä nyt ketään muuta kuin minua ja Palsan Tomia, mutta mitäs sillä on väliä. Nyt se on varmistunut. Kotijumalani Mike Pattonin iäisyysprojekti Peeping Tom näkee päivänvalon toukokuun 30. päivä. Siis tämä on ensimmäinen levy, ja lisää on varmasti vielä luvassa. Kuusi vuotta kun levyn kimpussa hieroo, niin kyllä niitä biisejä kertyy varastoonkin. Vierailijalista on messevä ja vakuuttava. Ja onhan se Norah Joneskin mukana. Mediavyörytys on näin taattu. […]

2. isa - Tuesday, March 21, 2006

Kyllä meitä uinuvia pattonisteja löytyy, jotka pitää vain aktivoida oikeilla avainsanoilla. Ikävä kyllä “Mr Bunglen uusi levy” ei enää kuulu niihin sanontoihin. Nyyh. Aamulla työmatkalla radiossa soi “Spanish Eyes”, josta tietenkin tuli mieleen Faith No Moren renditio. Ihanaa, siirappia!

3. isa - Tuesday, March 21, 2006

Jahas, kommenttini oli tarkoitus mennä tuonne uudempaan Peeping Tom-postaukseen, mutta työ näköjään haittaa keskittymistä tärkeämpiin asioihin eli oikeaoppiseen kommentointiin… Pahoittelen, jatkakaa!

4. Sami Oinonen - Tuesday, March 21, 2006

juhuu! meitä on siis jo ainakin kolme, ja olen kuullut huhuja neljännestäkin. Varmasti kannattaisi nyt perustaa joku “mike pattonin todelliset opetuslapset” yhdistys ja suunnatta pyhiinvaellusmatkoja kaukomaille. esim. huhtikuussa mike on italiassa keikalla, sinne sitten. kerhon sponsoreiksi vaikka joku soitinliike, bensa-asema ja automerkki. siitä se lähtee.

ei hätää vaikka kommenttisi lipsahti tänne. katsoin tilastoja ja tätä artikelia luetaan simona. joten kommenttisi ei mene tässä hukkaan lain.

5. Jumalani, sinä olet minut pettänyt « ÜBERKUUL. - Thursday, September 14, 2006

[…] Elämäni valo, Damokleen miekka ja majakka, Mike Patton sanoo tässä haastattelussa suorat sanat aussibändi Wolfmotherista. Hän ei todellakaan ns. diggaa ko. triosta. […]

6. Mr Norja - Thursday, October 12, 2006

Ahhh, sitä Tomahawkia ennen voin nauttia Faith No Moren DVD:stä, jossa ekalla levyllä vuoden 1990 livetaltiointi ja kakkos levyllä kaikki Faith No Moren musiikkivideot kautta aikain.

7. Sami Oinonen - Thursday, October 12, 2006

jaaha, tuleekohan se Tomahawk loppuvuodesta,ei ole mitään siitäkään kuulunut. Youtubesta löytyy myös vaikka mitä Faith No More-sälää.

8. Keski-iän kriisistä tai jostain muusta « ÜBERKUUL. - Saturday, January 27, 2007

[…] in musiikki, überkuul. trackback No ei kai taas? No kyllä. Tasan vuosi on kulunut siitä, kun viimeksi hehkutin kotijumalani Mike Pattonin syntymäpäivän kunniaksi. No jos ihan pikkasen myös tänäkin […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: