jump to navigation

Ducati jolle Jarno Saarinen sanoi ei Sunday, February 5, 2006

Posted by Sami Oinonen in überkuul, brändit, design, mopot.
trackback

ducati paul smart le.jpg
MP06-messujen kaunein pyörä on Ducati SportClassic-sarjan Paul Smart 1000LE. Engelsmanni voitti vuonna 1972 Imolan GP:n Ducati 750 Imola Desmollaan ja tästä alkoi Ducatin modernin ajan kilpailumenestys. Kuvan uusi malli on eittämättä tehty sekä kunnianosoituksena Smartin pyörälle ja voitolle kuin myös laskelmoituna vastauksena retrokaipuulle.

176_paul_smart_1968.jpgJoulukuun ’99 Classic Bike Magazinessa on hieno juttu voiton taustoista. Vuonna 1972 kukaan Ducatin ulkopuolella ei juurikaan uskonut merkin mahdollisuuksiin itse kisassa. Jarno Saarinen, Renzo Pasolini ja Barry Sheene olivat jo kaikki sanoneet ei kiitos. Paul Smartin vaimo (Sheenen sisko muuten) hyväksyi Ducatin tarjouksen siippansa puolesta ja hänen tietämättä ja ei sitten suostunut Smartin vaatiessakaan edes keskustelemaan sopimuksen purkamisesta. “Olen antanut sanani ja sinähän sitten ajat.”

Itse kisassa taakse jäi mm. Giagomo Agostini Ducatin ottaessa lopulta kaksoisvoiton. Smart nettosi kisasta silloisen ennätyssumman £4500. Hieno tarina. [Lyhyt video pyörästä / Kuvia messuilta. ]

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: