jump to navigation

Soo soo Wal-Mart! Thursday, February 16, 2006

Posted by Sami Oinonen in bizarre, brändit.
trackback

freehold.jpgKiinnostavia uutisia USA:sta. Freeholdin pikkkaupunki New Jerseyn osavaltiossa on ryhtynyt kyykyttämään vähittäiskaupan jättiläistä Wal-Martia oikein 6-0. Tämän idyllisen kaupungin julkisivukuvaan kun ei nyt vain yksinkertaisesti Wal-Martin laatikkokaupoilla ole mitään asiaa, sillä uusien kaupallisten rakennusten tulee olla harmoniassa Freeholdin kaupungintalon (kuvassa) ylväiden muotojen ja julkisivun kanssa.

freedhold rewm.jpg Niinpä Freeholdin Wal-Mart joutui rakentamaan julkisivunsa uudelleen (kuvassa) vastaamaan 1700-luvulle sisällissodan tuiskeeseen jämähtäneen kaupungin julkisivustandardia. En nyt tiedä kumpi on pahempaa: Siirtomaatyylinen ostoshelvetti vai Wal-Martin perinteinen punasinivalkoinen parakkidesign?

Hienoa on toisaalta nähdä että kylän oman pojan Bruce Springsteenin kapinahenki näin iloisesti purskahtelee korporaatiojuggernautteja vastaan.

Voisikohan joku täällä meilläkin puuttua jämäkämmin kauppakeskusten ja huoltoasemakeitaiden julkisivuihin. Voisi ensalkuun uudelleenarvioida niitä kilometrien korkuisia neonvalopylväitä.

[via Consumerist]

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: