jump to navigation

Noitavainoa? Friday, February 17, 2006

Posted by Sami Oinonen in musiikki, trendit.
trackback

mr bungle.jpgWarner Music Group julkisti tiistaina loka-joulukuun kvartaalituloksensa, joka lähes kaksinkertaistui edellisvuoden 36 miljoonasta taalasta 69 miljoonaan. Kiitos siitä digitaalisen musiikin myynnin (ja Madonnan Hung Up-biisin, epäilen).

Merkillepantavinta tuloksessa on se että vaikka digimusa oli Warnerin viime neljänneksen liikevaihdosta vain 7 prosenttia, pystyy se keikauttamaan tuloksen näin jyrkkään nousuun. Näinkö kuralla on Warnerin perusbusiness? No, Warneria ei tunnu tiedotteen mukaan cd:n alamäki huolettavan. Se aikookin panostaa entistä ponnekkaammin digitaalisen musiikin myyntiin ja jakeluun.

Mutta onkohan Warner liian aggressiivinen? Yhtiötä hiertää New Yorkin dynaamisen yleisen syyttäjän ja kuvernööriksi hamuavan Eliot Spitzerin haaste koskien digitaalisen musiikin kartellihinnoittelua. Noitavainostako tässä on kysymys? Eihän tästä kauaa ole kun Spitzer näpäytti Warneria SonyBMG:n ohella radioasemien lahjonnasta ja soittolistojen manipuloinnista.

Advertisements

Comments»

1. ÜBERKUUL. » Kannibalismia - Monday, February 27, 2006

[…] Mielenkiintoista. Warner myy tyhjiä CD-R-levyjä kärkiartistinsa Green Dayn saitilla kera bändin kansitaiteen. Viiden CD-R:n boksi hintaan $7.99. Eipä tarvitse itse rustailla kansia, ja näin lopputuloksesta tulee lähes alkuperäistä vastaava. Vaikuttaa siltä että Warner on jo nostanut kädet pystyyn cd-albumien myynnin elpymisen suhteen ja on päättänyt innovoida lisätulovirtoja rippaamisesta aggressiivisen digitaalisen myynnin lisäksi. Sinänsä hieno idea, mutta saitilla perustelut ovat hieman puutteelliset: Burn responsibly. Download music legally at iTunes and burn your own Green Day compilations. […]

2. JANIKA - Monday, November 20, 2006

todella mahtavaa .D
JOO


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: