jump to navigation

Blogivaltiaat Monday, February 20, 2006

Posted by Sami Oinonen in brändit, trendit, web.
trackback

blog establishment.jpgNew York Magazine on julkaissut Wired-kolumnisti Clive Thompsonin bloggaamista ruotivan imagemaisen artikkelin. Se ammentaa vahvasti Clay Shirkyn legendaarisesta esseestä “Power Laws, Weblogs and Inequality” (jonka pohjalta muuan Chris Anderson sittemmin kehitteli “Long Tail”-brändinsä). Mutta mitään omaperäistä jutussa ei sitten juuri olekaan. Ellei nyt sitten “Blogs to Riches”-näkökulmaa sellaisena pidä. Niin julman raadollinen on tie blogitaivaaseen miljonääriksi Thompsonin mukaan.

Lue jutusta mitä on olla blogivoittaja,-pyrkyri tai -häviäjä. Todista miten alemman kastin bloggaajat nuoleskelevat parhainta A-ryhmää ja kuinka julmaa on taistelu huipulle. Thompson paljastaa myös kuinka suosittujen blogien rinki vahvistaa toisiaan ja kuinka suosituista tulee yhä vain suositumpia. Sokerina pohjalla sisällön menestysresepti: Paree kirjoittaa joko teknologiasta tai politiikasta, tai laukoa juoruja tai suoltaa pornoa. – ja jatkuvalla syötöllä. Väliin sirotellaan sitten sopivasti akateemista referenssiä: Bloggaaminen on demokraattista, blogieliitti on meritokratian tulosta ja sosiaalidarwinismi hoitaa luuseribloggaajat nurkista pyörimästä jne. jne…

Mutta mikä on bloggaamisen tulevaisuus? Alla suuntaa artikkelista:

“It’ll be more like the mainstream media, really,” she (Elizabeth Spiers) adds. “Blogging is increasingly becoming a survival of the fittest—and that all boils down to who has the best content. The blogs that are going to stand out are the ones who break news and have credibility.”

Kaiken kaikkiaan hämmentävän visionääristä. Kaupallisiin blogeihin pätevät siis ihan normaalit liiketoiminnan lainalaisuudet. No Shit Sherlock! Ja minä luulin että bloggaamisessa oli jotain mystisen alkemistista. Pitäisiköhän vinkata Imagelle jutunaiheesta.

Read and weap…The Blog Establishment

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: