jump to navigation

ShoppailuKatapulttiEtana Thursday, March 9, 2006

Posted by Sami Oinonen in innovaatiot, kuluttaminen.
trackback

shopping2.jpg
(allaoleva on jatkoa IKEA-postini kommentteihin)

Tuli tuossa mieleen että varmasti olisi myös kysyntää ainakin miespopulaation keskuudessa sellaiselle web-palvelulle johon voisi syöttää esim. joululahjalistansa ja suosikkitavaratalonsa tiedot. Palvelu generoisi sitten optimaalisen reitin kaupan läpi, odotetun läpimenoajan ja suosituksen parhaasta shoppailuajankohdasta.

Optimaalinen reitti tarkoittaa tietenkin tyypillisen miehen tapauksessa lyhintä, nopeinta ja ruuhkattominta. Tyypillisen naisen tapauksessa sellaista reittiä jonka varrelta löytyy kivoja pikkuyllätyksiä, mahd.paljon hypisteltävää ja mahdollisuutta törmätä ystävättäriin.

Ehkäpä palvelussa pitäisi kuitenkin olla näitä stereotypioita edustamassa valinnat “Minimoi tuska” ja “Maksimoi mielihyvä” sillä kyllähän niitä himoshoppaajia miehissäkin löytyy, vaikken yhtäkään tunne.

“Mahdollisuus törmätä ystävättäriin” pitää luonnollisesti sisällään oletuksen mobiilipaikannuksesta ja yhteisöllisyydestä Dodgeballin tapaan. Palveluun tulisi liittää myös shoppailutreffit-toiminnallisuus.

Lähtisiköhän maailman kryptisimmän tavaratalon tittelistä Harrodsin kanssa kilpaileva Stockmann palvelunkehittämishankkeeseen mukaan?

sellomobile.jpgEspoon Leppävaarassa sijaitseva kauppakeskus Sello on jo ottanut varovaisia askeleita karttapalvelun suuntaan. wap.sello.fi-osoitteen kautta hätäinen shoppailija voi orientoitua jo kauppamatkalla Sellon pohjakuviin, liikkeiden aukioloaikoihin jne. Perusongelma palvelussa on kuitenkin se, että Sello on tehnyt mobiilisisältönsä suhteen saman klassisen virheen kuin niin monet muut.

Sellon mobiilisisältö on lähes yks’yhteen webbisaitin kanssa, ja vaikka tietyn liikkeen sijainnin löytää pitkän kahlailun jälkeen on postimerkin kokoisten karttojen tihrustelu niin rasittavaa puuhaa että mielummin sitä menee itse paikan päälle tutkailemaan samoja infotauluja luonnollisessa koossa. Sellon mobiilikokemuksesta on kyllä vielä pitkä matka täydelliseen visiooni ShoppailuKatapulttiEtana-palvelusta.

Advertisements

Comments»

1. PA - Thursday, March 9, 2006

“Palvelu generoisi sitten optimaalisen reitin kaupan läpi, odotetun läpimenoajan ja suosituksen parhaasta shoppailuajankohdasta.”

Kaipasin vastaavaa viime kesänä ruokakauppaan. Hienoa, etten ole yksin.

2. Sami Oinonen - Thursday, March 9, 2006

jep.suuret ruokakaupat ovat yhtä helvettiä, joskus jonkun palsternakan tai leivinpaperin etsimiseen menee uudessa kaupassa levottomasti aikaa. Olisi kyllä hienoa, jos voisi kännykästä vain todeta: “Seuraava kohde: Palsternakka, Rivi 23B” … ja jatkossa vielä rfid:n avulla hyllytilanne “2 kappaletta jäljellä….juoksuaskelien ottaminen suositeltavaa” … ja vielä kauempana tulevaisuudessa joku kaupan sisäinen gps-paikannus joka äänikomennoin ohjaisi perille .. ja vielä kauempana tulevaisuudessa hologramminuolet jotka ohjaisivat tavaran luo …. ja vieeelä kauempana tulevaisuudessa palvelu jossa luokkaretkirahastoa keräävät koululaiset tekisivät pientä rahakorvausta vastaan ostokset puolestani samalla aikaa kun siemailisin kahvia ostarin kuppilassa .

3. PA - Thursday, March 9, 2006

Tuo viimeinen kuulosti jo tosi villiltä, huh.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: