jump to navigation

Syöppöjen syöppö Friday, March 17, 2006

Posted by Sami Oinonen in kuluttaminen, musiikki.
trackback

Cancer cell1.jpgDigitaalisten käyttöoikeuksien hallinta (DRM), tai näin meidän keihäänkärjessä liitävien musiikinkuluttajien kesken deedeeäräm, ei ole enää pelkästään omia näivettyviä businessmallejaan suojelevien suurten levy-yhtiöiden kuluttajien kurkusta väkisin työntömää munkkilatinaa, vaan … nyt (tarkoitushakuisen) todistetusti suuri imuttava saatana joka kuppaa mp3-soittimesi, matkapuhelimesi tai muun vatkaimesi akun tyhjiin nopeammin kuin osaat sanoa 67 eri kielellä “tekijänoikeus on kuollut”.

CNetin testin mukaan, kun DRM-syöpäsolun vaivaamia kappaleita verratiin neitseellisiin mp3:siin, drm-suojatut kappaleet lisenssintarkistuksineen söivät jopa lähes neljänneksen soittimen akun/patterien käyttöajasta. Tämä tulos saatiin Creativen soittimella kun käytettiin Microsoftin tiedostoformaattia ja drm-tekniikkaa. Applen vastaavat vähensivät mp3:siin verrattuna akun käyttöaikaa 8%. Se että johtuuko etenkin Microsoftin tapauksessa akun aiottua aikaisempi kuivuminen itse WMA-tiedostoformaatin huonoudesta vai DRM:stä jää erittäin epäselväksi.

No, onneksi maailma on pullollaan hienoja musablogeja joista levy-yhtiöiden ja artistien drm-vapaita promobiisejä löytyy päivässä enemmän kuin koskaan soittimeni kovalevylle mahtuisi. Niitä kuunnellessa ei ihan heti ensimmäiseksi tule mieleen akun olotila ja tulevaisuus.

[CNET MP3 Insider]

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: