jump to navigation

Kuusi terää ei riitä! Sunday, March 26, 2006

Posted by Sami Oinonen in kuluttaminen, trendit.
trackback

gillette.jpgLukuisat kuluttajatutkimukset osoittavat että etenkin miespopulaation keskuudessa on jo vuosikausia kirkuen vaadittu perinteisten neli- ja kolmiteräisten Wilkinson Sword 4- ja Gillette Mach 3 Turbo-karvahattumallien rinnalle selkeästi parempia vaihtoehtoja. Partahöyliä joiden terävyys, kestävyys, käyttömukavuus ja ajon helppous olisi merkittävästi parempi kuin nykyisten, ja jotka auttaisivat vihdoinkin parran lähtemättömän kasvun ikeessä ponnistelevia miehiä (ja DDR-henkisiä naiskuulantyöntäjiä) pysyvämpään persikkaihoon.

Gilletten tuotekehityksen voimannäyttö ja yrityksen vastaus käsille villiintyneestä parransängestä kärsiville on kuvan Gillette Fusion, kuusiteräinen ihmelaite, joka kyntää leuan kuin leuan orvaskeden uuteen kuosiin pistämättömällä tarkkuudella.

Nykyisen kehityksen valossa, ja tällä haavaa, ei vielä ole täysin varmaa, näemmekö 15-teräisen Gillette Juggernaut Monster Maximum Turbo Overdrive-höylän jo muutaman vuoden kuluttua kuten Mooren lain mukaan pitäisi tapahtuman, vai hieman maltillisemman trendin mukaan vasta vuoden 2100 tienoilla. Gilletten tuotekehitysosastolla on varmasti jo vastaus valmiina.

 

Advertisements

Comments»

1. PA - Monday, March 27, 2006

Minusta on mieletöntä, kuinka onnistuivat nostamaan mach3-terien hintaa parikymmentä prosenttia, kun jokunen vuosi sitten vaihtoivat niiden paketin väriä. Vanhojakin myydään yhä, joten kai noissa uudemmissa on jokin ominaisuus?

Kun ensimmäistä kertaa näin kuvan patterikäyttöisestä höylästä, kuvittelin sitä parodiaksi. Sen terät ovat jälleen hieman normaalia mach3:a kalliimpia, vaikka kahva kai on patteria lukuunottamatta vastaava.

2. Sami Oinonen - Monday, March 27, 2006

ne uudemmat on ainakin mielikuvatasolla parempia kuin vanhemmat. tämähän on samanlaista mielikuvakisaa kuin pesuaineissa ja terveyssiteissä ja käyttöjärjestelmissä. uusi on väh. kaksi kertaa tehokkaampaa …

gilletten katteet tulevat nimenomaan välttämättömien terien myynnistä, terien jota suojelee kymmenet patentit, aivan samoin kuin HP:n katteet tulevat printterien väriainepatruunoista, joita suojelevat kymmenet patentit.

kuluttajan kannalta olisi tietenkin hienoa että eri valmistajien terät ja varret kävisivät yhteen….. hmm…tämähän tilanne muistuttaa muuatta Applea ipodeineen ja ituneseineen 🙂

3. Timo Riitamaa - Tuesday, March 28, 2006

Minä höylään isoisän teräksisellä, johon vaihdetaan uusi ranteidenviiltelyterä kerran kuussa. Minusta tuntuma on pienen harjoittelun jälkeen oikein mukava.

Partasuti-saippua-yhdistelmää en sen sijaan ole vielä saanut oikein skulaamaan. Vaahto jää jotenkin ohueksi.

4. Sami Oinonen - Tuesday, March 28, 2006

joo, mulla on samanlainen, siinä on tyyliä! ennen tehtiin höylät kestämään.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: