jump to navigation

Lumipalloefekti Thursday, March 30, 2006

Posted by Sami Oinonen in brändit, trendit.
trackback

bowiechick.jpgTeinityttö nimeltään "bowiechick" on sattumalta auttanut Logitech-yritystä parhaimmalla mahdollisella tavalla. Hän on kuvannut harmittoman, vähän yli minuutin kestävän "Breakup"-nimisen videoklipin, jossa hän tilittää miksi poikakaverin kanssa tuli bänät ja silleen. Videosta on tullut hitti, ei sen sisällön kiinnostavuuden takia, vaan siksi että hän leikkii videolla hauskoilla videoefekteillä – välillä hänellä on päässään silmälasit, kaasunaamari, snorkkeli jne…. Videota on katsottu hieman yli viikossa jo reilut 270 000 kertaa ja se on viime aikojen kommentoiduin video Youtubessa.

Tähän mennessä on paljastunut että hän on kuvannut videoklippinsä Logitechin sadan taalan webbikameralla ja käsitellyt niitä Logitechin videoefektisoftalla. Logitech on varmasti riemuissaan. He eivät olisi itse voineet keksiä parempaa virusmarkkinointikampanjaa. Logitechin puffaaminen ei ollut tytön tarkoitus, hän halusi vain avaututa sydänsuruissaaan…ja sana hauskasta klipistä lähti vyörymään lumipallon tavoin.

Varmasti monet firmat miettivät kuumeisesti miten pystyvät kopioimaan "bowiechickin" kaltaisia esimerkkejä. Miten toistaa ja hyödyntää markkinoinnissaan hänen spontaaniuutensa? Siinäpä pähkinä purtavaksi. Onneksi aidon, pyyteettömän ja tahattoman proomotion tunnistaa helposti maksetusta ja masinoidusta. Vai tunnistaako? Ja onko sillä väliä? Onkohan Logitechin "undercover viral marketing dept." sittenkin kaiken takana? No, ainakin "bowiechick" on päättänyt hyödyntää hyökyaaltona saamaansa julkisuutta, ja hyvä niin. Hän on perustanut juuri blogin osoitteeseen, www.bowiechick.com.

[Bowiechick breakup via BubbleGeneration]

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: