jump to navigation

Muistatko? Wednesday, April 5, 2006

Posted by Sami Oinonen in brändit.
trackback

logos 2.jpg
Itävaltalainen radikaalin punavihreä "art-technology-philosophy" -kollektiivi monochrom on monista varsin huuruisista projekteistaan poiketen tehnyt mielenkiintoisen testin. Kuinka vahvoja ovatkaan brändit? Miten syvälle nämä globalisaation juntat ovat iskostuneet mieliimme? monochrom pyysi 25 itävaltalaista piirtämään ulkomuistista 12 firman logot. Jotkut vastaukset olivat ilmeisiä ja odotettavissa, jotkut hieman yllättäviä.

Coca-Cola on kaikkialla ja sen logon ihmiset muistavat varmimmin. Mutta monilla brändeillä, jos nyt satunnaisia johtopäätöksiä vedetään, on hivenen mielikuvatyötä edessään: Automerkeistä, jotkut piirsivät Renaultin ja Mitsubishin logot (kuvassa ylärivillä), vaikka pyydettiin Peugeotia ja Toyotaa. No ainakin maat menivät oikein. Samoin Philipsin suurin ongelma ei ole sen värittömyys vaan se, että kirjoitetaanko firman nimi nyt kahdella vai yhdellä l-kirjaimella (tunnustan, minäkin mietin aina kuinka monta l-kirjainta nimessä on). Samoin alarivissa ei ensimmäisenä suinkaan pyydetty British American Tobaccon logoa vaan Adidasta. Lacosten ja Applen logot olivat kokiksen ohella varsin hyvin tunnettuja, vaikka mitä ilmeisimmin monochrom-sissien oma kätyri on kuvassa Lacosten kohdalla irvaillut brändin luksusmaineelle.

[monochrom BrandMarker]

Advertisements

Comments»

1. PA - Wednesday, April 5, 2006

Tuo omena on selvästi levy-yhtiö Apple Corps.:n liikemerkki [siitä kun ei ole haukattu]. Taas nähtiin, etteivät ole suotta lähteneet Apple Computersia vastaan käräjöimään.

Toivottavasti Apple voittaa.

2. Sami Oinonen - Wednesday, April 5, 2006

Totta, hyvä huomio. Ko.kuvan piirtäjä on lienee Beatles-addiktina piirtänyt iPod-Applea tarkoittaessaan tietämättään lihasmuistista Apple Corpsin vihreän ja mehukkaan Granny Smithin. Katalat rokkarit. Ei riitä että levyillä on takaperin “Paul is dead ….” jorinoita ja muita värssyjä, vaan heidän logonsa on lisätodiste lähes subliminaalisesta vaikuttamisesta.

Mutta kenen toimesta? Voihan olla niin että jos Apple Corpsin tulosta tutkittaisiin hieman tarkemmin niin sieltä saattaisi paljastua että rahavirtoja onkin ehkä vuosikymmenien ajan kulkenut yhtiön suuntaan Granny Smith-tuottajilta.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: