jump to navigation

Rakas käsilaukkuni Saturday, April 8, 2006

Posted by Sami Oinonen in design.
trackback

whitesilverfsmall.jpg

Koska en ole nainen, voin hyvillä mielin todeta että käsilaukku on täysin turha kapistus. Herkeämättömän empiirisen tutkimuksen tuloksena olen päätynyt siihen tulokseen että naisten käsilaukut ovat musta aukko, joka imee kaiken tavaran mitään säästämättä, mitään palauttamatta, ja mitään et sieltä löydä jos kätensä sinne survaiset. Minun käy, naisia ymmärtämättömänä kaksilahkeisena, aina sääliksi naisia, jotka raahaavat laukkuarmeijaa mukanaan esim. lentokentällä: on matkalaukku, läppärilaukku ja tietenkin…käsilaukku. Miksei sitä kaikkea kamaa voi tunkea yhteen laukkuun ja loput taskuihin? Niin minä teen. Ei ole mitään mikä ei mahtuisi kunnon alumiinilaukkuun.

Miksi aina pitää raahata käsilaukkua joka paikkaan. Ne välttämättömimmät meikitkin ja muut kajalit olisivat helpommin saatavilla housuntaskuista. Olisivatpahan kädet toimintavalmiudessa koko ajan, jos vaikka jotain shoppailuhypisteltävää sattuisi eteen. Miksi naiset ovat vuosikymmeniä rakentaneet itselleen elämän liian vaikeaksi? Ei putoa tikapuuhermostoon, ei. tinkerbellblackfsmall.jpg

Tästä kaikesta huolimatta aika ajoin tulee pohdittua sitä, että jos olisin syntynyt naiseksi niin millaisen käsilaukun silloin ostaisin? Mikä käsilaukku ilmentäisi itseäni täydellisimmin? Mistä kanssasiskoni voisivat todeta kuorossa: "Ihana, mistä sä tän ostit Samantha?" Täydellisen käsilaukun, sellainen josta en kuuna päivänä luopuisi, täytyisi täyttää seuraavat kaksi kovaa perusvaatimusta:

1. Hyvän, kauniin arjen tuoja: Toisaalta, ei liian pompöösi, muttei liian arkinenkaan. Pieni ripaus arjen mystistä estetiikkaa erottaa laukun massasta. Väriyhdistelmät kuten vadelma-lohenpunainen, sireeni-vaaleansininen sekä hiekka-laguuninturkoosi toimivat kybällä. Tai sitten valkoinen tai musta kuten kuvissa.

2. Orgaaninen muoto: Käsilaukkuni olisi oltava osa henkilöhahmoani, osa minun omaa persoonallisuuttani. Laukun muotokielen tulee olla väkevää ja luonnonläheistä, kuten kuvien esimerkeissä. Ylemmän kuvan Peacekeeper-laukun luurankomainen nyrkkirautakahva tai alempana Tinkerbell-laukkuna kehräävä kolli ovat elastisen suunnittelun käytännöllistä ja ajatonta fuusiojazzia.

(Kuten tarkkasilmäiset naislukijat huomaavat en juurikaan tunne vastakkaista sukupuolta, sillä olen tässä olettanut että yksi käsilaukku riittää vallan mainiosti. En tunne yhtään naista jolle yksi riittäisi. Itse asiassa en tunne yhtään naista joka olisi pystynyt luopumaan vanhoista käsilaukuistaan. Mutta kuten sanoin, en juurikaan tunne naista.)

[James Piatt via Happy Famous Artists]

Advertisements

Comments»

1. Marjut - Saturday, April 8, 2006

Hmm. Minä en käytä käsilaukkuja ollenkaan, vaan sukupuolettomasti reppua. Jos reppua ei voi jostain syystä ottaa mukaan, kihoaa otsalle tuskanhiki. Kyllä minä käsilaukkuja omistan, niin kuin korkokenkiäkin, mutta niiden käyttäminen on vain niin kovin epämukavaa.

Mutta mitä tuohon kajaleiden sun muiden taskussa säilyttämiseen tulee, niin eihän niin voi tehdä: ne menevät pilalle. Sitä paitsi täydet taskut, etenkin housuntaskut, tuntuvat pahalta ja näyttävät rumalta. Mietis nyt: nainen tiukoissa vaatteissa, taskuissa epämääräisiä muhkuroita. Ei kiva. Jätetään kajalit mieluummin kotiin tai haudataan naisellisesti repun pohjalle. 🙂

2. PA - Sunday, April 9, 2006

Minä kyllä – ainakin tähän aikaan yöstä – voin myöntää hieman kadehtivani käsilaukkuja. Aina kun minä joudun jättämään tavarani tarikkaan ja päättämään, mitä tungen tällä kertaa taskuihini, naiset vain ongelmitta jatkavat matkaansa käsilaukkuineen.

Ei sillä, että minäkän mitään naisista tietäisin.

3. PA - Sunday, April 9, 2006

Tarikka = narikka, mutta muuten sujui aika hyvin.

4. Pörrö - Sunday, April 9, 2006

Tuo nyrkkirautakahvainen pikkulaukku näyttää hauskalta.

Käsilaukku on kyllä oikeasti pienuudessaan usein turhan ahdas millekään järkevälle, mutta hyvän näköinen asuste kruunaa asun kuin asun

5. Sami Oinonen - Sunday, April 9, 2006

re:marjut. reppu on ihan ok ja yritän ymmärtää addiktiosi sitä kohtaan. mutta minun lisäkseni mielestäni kaikkien muidenkin ihmisten tavoitteena tulisi olla ilman mitään monia laukkuja, kapsakoita ja reppuja – en ymmärrä mitä varten kaikkea roinaa pitää ulkoiluttaa säännöllisesti ympäri kaupunkia vaikka todennäköisimmin emme kuitenkaan suurta osaa laukun sisällöstä käytä. ymmärrän myös että naisella muhkurat taskuissa eivät näytä hyvältä, näin ei välttämättä ole miesten laita vaikken myönnä tuohon illuusioon pyrkiväni

re: pa. se on totta, joskus raivostuttaa että narikkajonossa housujen taskuissa ei yksinkertaisesti ole tilaa kaikelle mitä löytyy muista taskuista. mutta kuten sanottua, pienet taskut eivät ole ongelma, vaan se että alunperin ulos lähtiessämme emme ole osanneet päättää mitä jättää ja mitä ottaa mukaan. minäkin olen vielä tällä oppimismatkalla. jonain päivänä minäkin liu'un huomaamattomasti narikkajonossa ilman mitään ähinöitä. 

re: pörrö. nyrkkirauta toimii varmasti hyvänä statementtinä – "älä kuule tuu mulle" .. tai sitten se vain kärpäspaperin lailla kerää juuri ei halutut miehet baaritiskiltä heittämään juttua amerikkalaisesta jalkapallosta, harlikosta ja muista elintärkeistä asioista

6. ÜBERKUUL. » Prinsessalle korintäydeltä - Sunday, April 16, 2006

[…] Vähän aikaa sitten marisin naisten käsilaukkujen turhuudesta. Nyt tiedän miksi naiset käyttävät käsilaukkuja. Naiset ovat ehdollistettu niihin pienestä pitäen. "No totta kai on, vanha juttu", saatatte ajatella. Ne kaikki lapsuuden prinsessaleikithän tähtäävät suurten ja kalliiden kirkkohäiden ohella myös käsilaukkujen maksimointiin. […]

7. Pipsa - Monday, September 29, 2008

Naisilla ei ole niin usein vaatteita joissa olisi taskuja. Kun on pikkumekko päällä ja johonkin olisi ainakin lompakko, avaimet ja puhelin saatava niin reppu tai kunnon alumiinilaukku ei ehkä ole käytännöllisin/kaunein ratkaisu.

(Tämä tulee hieman myöhässä muta en malttanut olla sanomatta)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: