jump to navigation

Madonna Suomeen joka vuosi!!! Thursday, April 13, 2006

Posted by Sami Oinonen in musiikki.
trackback

madonna.jpgSuomen Virallinen Rock-toimittaja Ilkka Mattila suorastaan intoutuu revittelemään Suomen virallisessa rockjulkaisussa Helsingin Sanomien NYT-liitteessä. Hän nimittäin ehdottaa NYTin viime perjantaisessa numerossa kansalaiskeräystä jotta jälleen kerran suomen kiertueohjelmastaan kylmästi dumpannut Madonna saataisiin Suomeen.

Outoa, sydämetöntä ja saamatonta puhetta. Eikö hän pysty parempaan? Ilkka Mattila ja NYT-liitehän ovat yhdessä mielipidevaikuttamisen Tomahawk-risteilyohjus jonka musiikkiarvioilla ja jutuilla on nostettu ja kaadettu lukuisia kotimaisia artisteja, vaikutettu maamme kulttuuripoliittisiin linjauksiin ja sysätty liikkeelle musiikkivientimme suurimmat ponnistukset. Taitaa olla niin että Mattila tekee vain säntillisesti toimittajantyötään ja kirjoittaa pikkunätin jutun ilman tunnetta, intohimoa ja henkilökohtaista otetta. Hän ei ole selvästikään Madonna-fani niin kuin me muut. Silloin kun me muut miehenalut kuuntelimme, katselimme ja kuolasimme Madonnan neitseellistä kiemurtelua, Mattila on varmaankin käpertynyt Velvet Undergroundin metafyysisiin ulottuvuuksiin. Jos Mattila todella välittäisi saadaanko Madonna Suomeen vai ei hän olisi ehdottanut jotain todella radikaalia, sillä vain hänellä on avaimet käsissään Suomen Virallisena Rock-toimittajana sysätä liikkeelle jotain vallankumouksellista. Mutta ei. Häntä ei nappaa, sillä hän pääsee Madonnan keikalle joka tapauksessa ja haastattelemaan jumalatarta vaikka Venukseen.

Mitä todellinen Madonnan palvoja olisi tehnyt? No, minäpä kerron. Madonnisti olisi käyttänyt miljoonalevikkistä Hesaria härskisti pyhän asian edistämisen välikappaleena ja ehdottanut, että valtion lisätalousarvioon lisättäisiin tänä vuonna määräraha vaikkapa nimeltään "Elämänlaatu ja populaarimusiikki" jolla budjetin näkökulmasta minimaalinen kahden miljoonan euron keikkaliksa katettaisiin. Todellinen Mattilan asemassa oleva Madonnaatikko olisi lobannut ja puskenut määrärahan läpi kulttuuriministeri Karpelan agendalle, joka olisi puolestaan pystynyt kevyesti argumentoimaan ministerikolleegansa sulaksi voiksi. Olen varma ettei kukaan virkamies, kansanedustaja eikä ministeri vastustaisi tätä kansalaisten hyvinvoinnin kannalta olennaista virkistymishanketta. Vähiten kirstunvartija, valtiovarainministeri Heinäluoma. Vaikka mies vaikuttaakin olevan yhtä kiinnostunut populaarikulttuurista kuin lyijykynä, olen varma että hänkin on mitä suuremmassa määrin kaappi-Madonnaholisti. Aivan varmasti on, sillä en tähän päivään mennessä ole tavannut yhtään miestä, joka ei voi väittää olevansa kiinnostunut Madonnan musiikista tai hänen mielestään.

Tästä määrärahasta olisi tietenkin tultava pysyvä osa valtion talousarviota, jolla katettaisiin Madonnan tulevien kiertuieden kustannukset, Madonna-soittoäänet ja logot jokaisen suomalaisen kännyyn ja Madonna-seinäkalenteri jokaiseen kotitalouteen. Määrärahan rahoittamien onnistuu näppärimmin Verohallinnon suosiollisella avustuksella. Jokaisen suomalaisen veronmaksajan tilitä suoraveloitettaisiin muutamia kymmeniä senttejä vuodessa Madonna-veroa. Näin ei kenenkään tarvitsisi vaivautua osallistumaan hankaliin ja joskus jopa sangen epäilyttäviin kansalaiskeräyksiin, vaan kolehti kerättäisiin automaattisesti tietoverkkojen välityksellä. Näin Suomen valtio olisi todella kansalaistensa asialla – elämään elämänlaatua Madonnan sulosävelien voimalla!

Advertisements

Comments»

1. EG - Thursday, April 13, 2006

Yöks! Madonna-kalenteri jokaiseen kotitalouteen, pelkkä ajatuskin puistattaa pahemmin kuin itse naisen ääni. Se on kovin paljon se.

Miehet saattavat olla Madonnaholisteja, mutta onneksi Suomessakin on puoliset meitä fiksuja naisia.

Niin, minä en kamalasti tykkää naisesta, jos ei tullut vielä selväksi.

2. Sami Oinonen - Thursday, April 13, 2006

noh, jonkunhan se on oltava vähemistössä, tällä kertaa se olet sinä. arvostan mielipidettäsi, vaikken sitä ymmärrä. Madonna on täydellinen. Taidanpa laittaa nyt hänen Hung Up-biisinsä ihan aivan ikiluuppiin kotistereoihin.

3. Katri - Saturday, September 20, 2008

Osuin tähän kirjoitukseen sattumalta, heh! Tervetulemast vain vierailulleni blogiini! 😉


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: