jump to navigation

Pumpattava Usbara Tuesday, April 18, 2006

Posted by Sami Oinonen in design.
trackback

flashbag.jpg
Ooh. Täyttyvä USB-tikku. Mitä enemmän dataa sen täydempi. Täytyy myöntää että tämä venäläisen Plus Minus Designin käyttöliittymä on vähintäänkin mielenkiintoinen oivallus. Mutta uskoisin että siinä on läppäri hivenen kallellaan kun 2 gigaa on tikulla ja pallo pullollaan. Ei sinänsä pöllömpi idea, sillä nämä voisivat toimia myös verkonmerkkeinä ja kylpyleluina. Varsinkin sitten kun USBin standardikapasiteetti on kymmenissä gigoissa.

Mutta eikö nyt voitaisi lähteä siitä että jokaisessa kunnon USB-tikussa olisi standardina sellainen kiva pikku LED-näyttö joka napinpainalluksella kertoisi tallennustilanteen? Aivan kuten nykyään kuumemittareissa. Ok, se näyttäisi kyllä tylsemmältä, mutta olisi täsmällisempi, halvempi ja ennen kaikkea tarkoituksenmukaisempi kuin pumpattava usbara.

Mikä ihme näissä USB-tikuissa oikein viehättää? Minkä takia tästä kovin arkisesta tuotteesta täytyy sorvata väkipakolla designikonia. Laitteen tehtävä on tallentaa ja siirtää dataa paikasta toiseen sisään-ulos-periaatteella. Piste. Sen ei tarvitse näyttää puunoksalta, eikä sen tarvitse olla kalvosinnapissa. On suorastaan rikollista että niin monet suunnittelijat ja yritykset miettivät miten jättää jälkensä USB-vallankumoukseen. On aivan oikein että sitä parodioidaan.

Ajatelkaa jos vaikka edes murto-osa siitä aivokapasiteetista joka nyt pähkäilee jonkin kinkkisen ja coolin USB-konseptin parissa saataisiin allokoitua pohtimaan esim. aamiaisen, puutarhanhoidon tai koti-hifin käytettävyyttä. Jos näin onnellisesti kävisi, olisi meillä jo huomenna itsestään viimeiset jukut tyhjentävä jogurttipurkki, pitkässäkin kierteessä solmullemenemätön kasteluletku ja magneettisesti itseohjautuvat ja -asentuvat kotiteattereiden piuhat.

[Plus Minus Design]

Advertisements

Comments»

1. Kuraattori - Tuesday, April 18, 2006

Yksi suunnitteluNobel tulisi kyllä nappikuulokkeiden piuhojen suunnittelijalle joka onnistuisi siinä, että kun kuulokejohdon laittaa mihin tahansa pois näkyviltä niin se johto EI TODELLAKAAN ryhtyisi leikkimään partiolaumaa ja sitoisi itseään solmuun. Ja niitä rullallekoteloonkerääviäkoteloita ei sitten lasketa.

Kuulokkeideni piuhat ovat AINA solmussa kun otan ne jostain jemmasta mihin ei näe 100% ajasta.

2. Sami Oinonen - Tuesday, April 18, 2006

jep, et ole yksin, minulla oli sama ongelma vuosia, meikäläisellä on nippu nappikuulokkeita ja ne on kaikki ikisolmussa itsensä ja kavereidensa kanssa nyt kaapissa. mutta sen jälkeen kun ostin shuren nappikuulokkeet, loppuivat myös ongelmat, niissä on piuha lähes merikaapelin paksuinen. ei mene solmuun vaikka huvittaisi. ja joskus rankaisen kuulokkeita pyörittämällä ne rullakoteloonsa.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: