jump to navigation

Marzi rulettaa tainnoksiin Thursday, April 20, 2006

Posted by Sami Oinonen in überkuul, musiikki.
trackback

mn.jpgOlen viime aikoina tykästynyt kovin kitaristi Marzi Nymanin soololevyyn “Marzi”. Tosin kertakuuntelun jälkeen miehen esikoislevy kuulostaa puhtaalta scheisselta. Se on yksinkertaisesti kammottavaa, mahtipontista ja surrealistista fuusiota yhdistettynä Nymanin sanoitusten yltiöromanttiseen diipadaapaan. Hän on tuntunut tunkeneen levylleen normaalin rytkeen lisäksi kaiken aarioista kamarimusiikkiin ja progemetalliin.

Ensimmäinen tunnin mittainen kuuntelutuokio on kidutusta. Että sen Nymanin piti nyt mennä tekemään se klassinen kitaristivelhojen perusvirhe ja osoittaa meille maanmatosille kuinka montaa eri tyylilajia, vierailijaa ja vaikutetta pystytään änkeämään samalle levylle, yhteen kappaleeseen, yhteen tahtiin ja yhteen nuottiin. Tuntui siltä että levyn nimenä olisi pitänyt sittenkin olla “Marzi soittaa kilometrinmittaisen ansioluettelonsa suomen eturivin muusikoiden säestämänä.”

Mielenterveyttäni uhmaten laitoin levyn pyörimään uudelleen ja uudelleen ja…Ju-ma-leis-sön! Marzi rulettaa tainnoksiin! Olipa nimittäin hyvä etten antanut lättyä vintiön avaruusmiesleikkeihin kuten kierrätin Scorpions-levyni. “Marzi” paljastuukin loistavaksi albumiksi, joka saa sydämen laukkaamaan ylikierroksilla. Legendaarista. Suosittelen.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: