jump to navigation

Soita meille! Friday, April 28, 2006

Posted by Sami Oinonen in bizarre.
trackback

call us.jpgLounaalla puhuttiin jälleen kerran pehmeitä. Tällä kertaa innovoimme soitto- ja odotusääniä. Harva se päivä sitä tulee soittaneeksi jonkin suuren korporaation vaihteeseen tai jonkin yrityksen asiakaspalvelunumeroon. Ja riippumatta siitä minkä tyyppisestä yrityksestä on kysymys, odotusmusiikki on säännönmukaisesti pöyristyttävän mielikuvituksetonta ja väritöntä hissimuzakkia pahimmillaan.

Miksi näin pitää olla? Ymmärrän toki että odottavan aika olisi pitkä ilman musiikkia, mutta ihmeelliset muunnelmat kestohiteistä eivät ainakaan meikäläiselle putoa. Ne lisäävät vain tuskaa.

Minulla on parannusehdotus: Miksei soittaja voisi valita itse mitä haluaa odotusajallaan kuunnella – oli se sitten puhetta tai musiikkia. Jotain pihinää on joka tapauksessa aina hyvä olla, sillä muutenhan soittaja luulisi että puhelu on mennyt tyystin poikki. Teknisesti eri valintojen toteuttaminen olisi naurettavan helppo toteuttaa. Eri odotusäänivaihtoehtoja tulisi olla useita yrityksen sidosryhmien mukaan ja tietenkin yrityksestä riippuen kirjo olisi valtava. Mutta esimerkkeihin, lisää voi kukin yritys keksiä omiin tarpeisiinsa peilaten:

  • Taloustoimittajille: "Paina yksi jos haluat toimitusjohtajan katsauksen hänen itsensä puhumana ja kootut selitykset sille miksi taas missasimme tulostavoitteemme"
  • Töihin hakeville: "Paina kaksi jos haluat kuulla yrityksemme arvomaailmasta henkilöstöjohtajamme ja koko dynaamisen henkilöstöosastomme kaanonversiona iki-ihanan negro sprituaalin Go Tell It On The Mountainin sävelin. Liity toki mukaan!"
  • Yrityksen tuotteista valittaville: "Paina kolme jos haluat tietää miten jättää asiakaspalautetta vaivattomasti yrityksemme Utsjoen asiakaspalvelupisteeseen arkisin karkauspäivänä klo 11:59-12:00 välisenä aikana. Arvostamme palautetta ja se on meillä hyvin tärkeää".
  • Yritykselle omia tuotteitaan kauppaaville tahoille: "Paina neljä jos haluat tehdä yhteistyötä yrityksemme kanssa ja olet kiinnostunut tietämään miksi juuri sinun ideasi ei ole toteuttamiskelpoinen, tai jos haluat tietää kuinka monta tuhatta vastaavaa ideaa olemme tässä kuussa jo kuulleet, tai jos haluat että artikuloimme suhteellisen suorasanaisesti miksi sinun yrityksesi ei ole se jonka kanssa me haluamme toimia yhdessä…koskaan."
  • Ja sitten kaiken varalta: "Paina viisi jos haluat kuunnella kammottavaa taustamusiikkia joka kertoo yrityksestämme enemmän kuin edellä mainitut vaihtoehdot yhteensä"
Advertisements

Comments»

1. PA - Friday, April 28, 2006

Tavallisen puhelimen taajuuskaistakin on niin kovin kapea, ettei musiikki voi kuulostaa kovin hyvältä. On se hyvä, että on voipit ja muut, niin saadaan viimein laadukasta jonotusmusiikkia kansalle ja tekniikka hyötykäyttöön.

2. Sami Oinonen - Friday, April 28, 2006

aivan, itse asiassa voisi muuten puskea sitten vaikka odotuksen ajaksi yrityksen esittelyvideota tai muita tuikitärkeitä mainoksia


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: