jump to navigation

Punainen sammakko Wednesday, May 10, 2006

Posted by Sami Oinonen in überkuul, innovaatiot, mopot.
trackback

messerschmittkr200.jpg

Tässä on “maailman kaunein Messerschmitt” kuten yksi herra totesti viime perjantai-iltana Kaivarissa. Voi pitää paikkaansa, mene ja tiedä. Kertakaikkisen upea tämä ainakin on, virheetön, aivan kuin pakasta vedetty. Messerschmitt KR 200 Kabrio-Limousine.

Juttelin tovin omistajan kanssa. Hän oli yhtä vannoutunut entisöijä ja harrastuksestaan mielellään tietoa jakava herrasmies kuin Veteraanimoottoripyöräklubin tai Autohistoriallisen seuran gubet. Hän kertoi kunnostaneensa laitetta kaksi vuotta. Oli löytänyt sen Karkkilasta ja tuonut takaisin sen alkuperäiselle reviivirilleen Helsinkiin. Se karkasi mielestä miltä vuodelta tämä on, mutta jotain 60-luvun vaihdetta joka tapauksessa sillä ko. mallin valmistus lopetettiin 1964.

Hän kertoi, että Messerschmitt-tehdas ei saanut toisen maailmansodan jälkeen valmistaa lentokoneita, niinpä se valmisti näitä kolmi- ja nelipyöräisiä Messe-skoottereita, joita tuotiin Suomeen noin 700 kappaletta. Latojen ylisiltä niitä saattaa vielä löytyä. Mainitsipa hän niiden hyttejä kierrätetyn kukkapenkeiksikin. Mallin suunnitelleella lentokoneinsinööri Fritz Fendillä on varmasti ollut hauskaa nimetessään ajokki “kabriolettilimusiiniksi”. Yksi lempileffoistani, Terry Gilliamin retrofuturistinen Brazil, esittelee ajokkia näyttävästi. Suomen Kääpiöautoyhdistys on asiaan vihkiytyneiden yhdistys.

Advertisements

Comments»

1. Maurelita - Wednesday, May 10, 2006

Vautsi ! Lyö laudalta motoristini vespan sekä Ural-sivuvaunun…

=)

2. Sami Oinonen - Wednesday, May 10, 2006

kyllä varmasti!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: