jump to navigation

Sinun tulee kuunnella mustalaismusiikkia Sunday, May 14, 2006

Posted by Sami Oinonen in musiikki.
trackback

50cent w gun.jpgYhdysvalloissa ollaan jälleen kerran suurten kysymysten äärellä. Pari vehmerää toimittajaa on ottanut hampaisiinsa laulajasäveltäjä Stephin Merrittin, koska hän on julkisesti sanonut ja vielä moneen otteeseen ettei hän pidä hip hop-musiikista. Niinpä, he päättelevät, hänen täytyy olla rasisti. Myös musiikkivaikuttaja, tuottaja Steve Albini on keskustelusta tuohtuneena paljastanut olevansa häikäilemätön ja julma rasisti. Hän tilittää:

Since I have no taste for this profoundly stupid genre I have been called a racist on occasion… I have equivalent genre distaste for almost all heavy metal (hip hop's culture-mirror equivalent), pastiche production pop music like Brintey Spears, Beyonce, Avril Lavigne et al, the REM-U2-Radiohead axis of millionaire dabbling, trash auteurs like Outkast, Beck and the Beastie Boys, teenager fake punk, and melismatic divas like Celine Dion.

Ei mitään häpyä näillä ihmisvihaajilla ja henkipatoilla. Mutta oletko sinäkin rasisti? Kehotankin nyt kaikkia tarkastamaan musiikkikirjastonsa ja vertaamaan niitä allaoleviin etnisyyden rasismivapaisiin osuuksiin.

Etniset ryhmät Suomessa:

  • suomenkieliset suomalaiset 93,4 %
  • suomenruotsalaiset 5,4 %
  • venäläiset 0,4 %
  • virolaiset 0,2 %
  • romanit 0,2 %
  • saamelaiset 0,1 %

Jos sinun kokoelmassasi on ns. etnistä klappia, joku ryhmä yli- tai aliedustettuna, olet rasisti. Todennäköisesti sinulla on sitten vielä musta Ford Taunus, kuuntelet suomenkielistä speed metallia, juot punaista maitoa, pukeudut pilottitakkiin ja asut vielä Joensuussa. Sillä tuollaisiahan kaikki rasistit ovat.

Mielestäni kulttuuriministeri Karpelan tulisi ryhtyä pikaisesti ajamaan hanketta, jossa jokaisella suomalaisella olisi mahdollisuus tutustua eri etnisten ryhmien musiikkiin, niitä kaikkein pienimpiäkään unohtamatta. Näppärimmin tämä onnistuisi jos kansalaiset voisivat ladata etnisesti korrektia musiikkia suoraan opetusministeriön verkkosivuilta.

[Slate: If you don't like rap, are you a racist?]

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: