jump to navigation

Mikä on totuus? Monday, May 15, 2006

Posted by Sami Oinonen in musiikki.
trackback

Sue Catrina Scabbia.jpgKävin pitkästä aikaa Free Record Shop-levykaupassa. Ainakin ennen se oli jossain määrin nimensä mukainen. Nykyään siellä myydään Top 10-levyjä yhdellä seinällä, toisella seinällä elokuvia ja pelejä ja keskellä on erittäin suppea valikoima albumeja tunnetuilta artisteilta. Kassalla musiikinystävää tervehtii lähinnä HIM-fanikrääsä ja sekalainen joukkko alan julkaisuja. Ja nurkassa joku yrittää kaupata jotain puhelinliittymiä. No, minä en ainakaan tässä kaupassa enää käy. Ellei ainoastaan laiskuuteni ja muiden vaihtoehtojen puute pakota minua niin tekemään.

Free Record Shopin surkea tila ei ollut kuitenkaan tärkein havaintoni, vaan se että silmiini osui "indierockpunkmetalzine" Sue. Ja kukas se siellä kannessa komeili ellei Cristina Scabbia. No, kuka on Cristina Scabbia ja mitä hän tekee suomalaisen rock-lehden kannessa? Hän on kyllä italialaisen metallibändi Lacuna Coilin laulajatar, myönnetään. Mutta eihän hän nyt sen takia ole lehden kannessa. Ketä nyt dramaattinen pehmometalli kiinnostaa, varsinkaan jos se on Italiasta? Todellinen syy siihen miksi eteerisen kaunis ja lipuvaääninen Cristina on viime aikoina ollut kivasti näkyvillä suomalaisissa lehdissä on yksinkertaisesti se, että hän on Nightwishin uusi solisti.

Tämä on totuus ja tähän johtopäätökseen on kenen tahansa, jopa minunkin, helppo päätyä jos asiaa sekuntinkaan miettii. Ja kaikkien tulisi miettiä sillä Nightwishin tulevaisuus ja hyvinvointi on meidän kaikkien suomalaisten asia. Uskoisin että Suomen rockin sisäpiiri tietää jo Cristinan solmineen pyhän liiton Holopaisen oopperametallikoneen kanssa. Mutta kuka vihdoin kertoisi sen meille kaikille muille? Veikkaan Ilkka Mattilaa. Cristinan nähtyään ja häntä kuultuaan kukaan ei enää koskaan halua muistella sitä kiteeläistä tuittupääta joka joskus muinoin räpsytteli bambi-silmillään Nightwishin keulakuvana.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: