jump to navigation

Takapihan temppeli Tuesday, May 30, 2006

Posted by Sami Oinonen in kuluttaminen.
trackback

kalamazoo grill.jpg
Vähänpä minä tiedän grilleistä. Luulin että rautakaupassa blokkaamani Focus Grand Hall Elite edustaa pihagrillien eliittiä. Kuinka väärässä olinkaan, sillä olin jättänyt USA:n kokonaan pois ajattelukehikosta. Näin ei saisi koskaan tehdä, sillä siellä on kaikki toisin.

New York Timesissa on vähintäänkin omituisuudessaan kiinnostava artikkeli jenkkimarkkinoiden grillimonstereista ja pihapiirin ja egon ehostamistrendeistä. Mielenkiintoista luettavaa, jonka perusteella ymmärrän amerikkalaisia ystäviäni ja heidän sielunmaisemaansa entistä paremmin. Kun eräs artikkelissa haastateltu urho muutti Dallasiin hänen vanhempansa ostivat hänelle pienen Weber-grillin. Mutta, "It wasn't big enough for my ego…so I got this giant enormous Weber grill." Asiaa.

Kuvan Kalamazoo-grilli ($11 290) kiihdyttää pihvit nollasta sataan sekunnissa ja polttaa propaania minuutissa enemmän kuin keskikokoisen suomalaisen kunnan kaukolämpökeskus vuodessa. "Our gas line had to be doubled in capacity from the house", toteaa artikkelissa eräs grillin onnellinen omistaja.

Mutta Kalamazoo on vain ketterää high-end-grillien keskitasoa, sillä NY Timesin mukaan se todellinen "Queen Mary 2 of outdoor cooking" on Talos Outdoor Cooking Suite ($34 995), jonka modulaarinen tuotearkkitehtuuri mahdollistaa grillin räätälöinnin vaativimmankin asiakkaan tarpeisiin. Eli jos olet päättänyt pitää grillijuhlat sanotaan vaikkapa koko kotikunnallesi, niin Talos pelastaa bileet. Varmasti.

Korskeiden grillien markkinat lähtivät toden teolla nousuun jenkeissä 90-luvun puolessa välissä, kun pihojen asevarusteluakrobatiasta tuli trendikästä. Nyt nämä yli tuhat taalaa maksavat grillit edustavat 3-4% noin 15 miljoonasta USA:ssa myydystä grillista vuositasolla. Ja Focusin myötä piskuinen Suomi seuraa perässä. Mutta tarvitaanko näitä teräspetoja? Tottakai. Egolle suuri grilli tekee aina hyvää. Mutta jutussa haastatellun keittiömestarin mukaan ruoalle ei välttämättä.

"Give me two bricks and an oven rack and some wood, and I'll cook you a better steak than any expensive gas grill, hands down…It might look good in your garden, it might be more convenient, it might impress your friends, but it's not going to cook you a better steak."

[New York Times: Pimp My Grill]

Lue koko "Piha kuntoon – naapureille herne nenään"-sarjamme:
Rallia takapihalla
TERRA-ruohotuoli
Elmukelmukirahvi ja muita pihapiirin hahmoja

Grillien juggernautti

Neliömelonit
Takapihan temppeli

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: