jump to navigation

Langennut enkeli Thursday, June 1, 2006

Posted by Sami Oinonen in kuluttaminen, tee-se-itse.
trackback

orangutan baby.jpgOlin kuullut huhuja että Sopranos jatkuu vuonna 2008 kevyen neljän vuoden tauon jälkeen Nelosella. Tätä kulttuuritekoa juhlistaakseni päätin tehdä käytännöllisen ja yltiöfunktionaalisen tv-pöydän. Siispä suunnistin puutavarakauppaan. Myyjä tutkaili ammattimiehen silmin hyväksyvästi piirustuksiani ja suositteli nyatohia. Sehän on laatupuuta ja ominaisuuksiltaan kuin tammi tai kirsikka, mutta kolme kertaa halvempaa. Helppo valinta siis. Tienestireissu, ajattelin.

Kotona esittelin ylpeänä saalistani joista jylhä pyhän lehmän monumenttini oli syntyvä. Vastaanotto oli jäätävä. Heti puumateriaalin nähtyään perheen järkevämpi yksikkö kapsahti voimattomana polvilleen ja aloitti nyyhkyttämisen. "Mitä sinä olet tehnyt?". "Ostin nyatohia, tästä se lähtee. Kop-kop, hak-hak, Sami timpuroi tak-tak". Väärä vastaus.

Hän piti (huusi) minulle saarnan Indonesian sademetsien hälyyttävästä tilasta, biodiversiteetin rappiosta ja globaalien metsäyritysten piittaamattomuudesta. Yritin änkyttää jotain. "Siis mä kysyin Borneon orangeista ja että miksi tää on niin halpaa ja että onhan tää puu nyt aivan varmasti kestävän kehityksen metsistä ja onhan teillä puun alkuperästä mustaa valkoisella…ja ne sano että on on tottakai tottakai…ja siis tää oli niinku kolme kerta halvempaa kuin kirsikka…ja itte sä sitä tv-pöytääkin halusit, niin, ja sitä paitsi tästä pöydästä tulee nyt kuus kertaa halvempi kun se vepsäläisen mallipöytä, kuus kertaa!…säästetyillä rahoilla voidaan ostaa sulle se pikkusitikka mitä sää-ä oo-ot aina halunnu".

Pöytä on nyt valmis ja se on todella hieno, ei ruuvin ruuvia, pelkkiä puuliitoksia, kovalla vaivalla itsejyrsityistä lohenpyrstöliitoksista lähtien. Mutta aina kun sitä katson tai jalkani sille nostan, en voi olla ajattelematta Borneon orankeja olipa sitten puun alkuperä miten laillinen tahansa.

Advertisements

Comments»

1. Kuraattori - Thursday, June 1, 2006

Like WTF???? 2008 näkyisi Sopranosin viimeinen ikinä-kausi Nelosella? Ai että vähänkö meitä sopranosin ystäviä juntataan paalulla sinne minne ei kuuluisi. No, minä sentään aion katsoa normaaliin kevätaikatauluuni sopien viimeisen jakson tuota 2008 vuonna näytettävää kautta ensi maanantaina.

Loppu tästä merkinnästä meni Sopranos-kuohumisen vuoksi ohi, siitä pahoittelut.

2. Sami Oinonen - Thursday, June 1, 2006

Nämä ovat vain ilkeitä huhuja, sillä voihan olla jopa niin ettei 4 näytä koskaan vika kautta, jumit! Sopranos on parasta mitä televisiolle on tapahtunut sitten kaukosäätimen keksimisen.

3. kervå - Friday, June 2, 2006

Uuh, en halua itse jyrsiä lohenpyrstöjä 🙂

4. Kuraattori - Friday, June 2, 2006

Totta, sopranos ftw! Jokainen julkaisut Sopranos DVD-jakso tietenkin hyllyssä, joka jakso ainakin 2 kertaa katsottuna, poislukien kuluva 6. kausi.

Sopranos ei ole onneksi pelkkää mafiaa, vaan myös elämää, monesti olen tämän huomannut. Sopranosin analysoinnista ja kehumisesta saisi ainakin yhden blogin täyteen. Muutama merkintä itselläni aiheesta kyllä onkin.

Ja juu, wau, 100% puinen pöytä, siis ilman liimoja ruuveja ja nauloja, olisin itsekin ylpeä! Ja ne Borneon orangit varmasti ovat yhtä turvassa pöytäsi kanssa tai ilman sitä, uskoisin näin.

5. Kuraattori - Friday, June 2, 2006

Niin juu, ja haastoin sinut.

6. Sami Oinonen - Friday, June 2, 2006

auts, olen pahassa haastebacklogissa. täytyy yrittää skarpata tämän haasteen suhteen.

7. Kuraattori - Friday, June 2, 2006

Tuli tuosta backlogista mieleen sana blackblog. Mitä lienee. Taisi olla itselläni onni onnettomuudessa etten ollut aivan kovin monen haasteen “uhrina” tässä kohtaa joten ei päässyt tuota ei-oota myymään.

8. Sami Oinonen - Friday, June 2, 2006

luulen että blackblog on ns. anti-blog, jossa siis vanhimmat postit ovat ylinnä ja uusien postien kommentointi onnistuu vain jos on aiemmin kommentoinut kaikkia edellisiä. ja harmaata tekstiä mustalla pohjalla tietysti.

jep, nämä meemit ovat vähän niin jä näin, mutta tuo sopi luonteelleni.

9. V - Friday, June 2, 2006

Sopranos, mikä se on?
Mutta mitenkäs niitä lohenpyrstöliitoksia nyt jyrsittiin? Siihen tarvinnee jonkun lisäosan yläjyrsimeen? Nii joo, ja ps. kuva ois kiva.

10. Kuraattori - Friday, June 2, 2006
11. Sami Oinonen - Friday, June 2, 2006

V: Jyrsimiseen ohjainsovitin, sitten perusterällä suora ura, sitten uurreterällä keskeltä ja voila! lohenpyrstö on valmis. kuulostaa helpolta muttei ole ainakaan minulle. ja nyatoh on aikas kovaa puuta että hiki tulee.

kuva oli tarkoitus ohjeiden kera laittaa flickr:ään ja instructables:iin mutta olen laiska

12. V - Friday, June 2, 2006

Mut eikös sen vastinkappaleen jyrsiminen oikeeseen sovitteeseen oo järkyttävän vaikeeta? Claes Ohlsonilta kai saa ainakin jotain sormiliitosohjaimia, millä tulee oikean kokoista, mut en tiiä voiko niillä tehdä lohenpyrstöjäkin.

13. Sami Oinonen - Friday, June 2, 2006

V: On kai se mut kun liitetään kaksi puunkappaletta yhteen ja ajetaan samalla kaavalla ura niiden välistä, ja käännettään puut ja sama uusiksi, niin näin syntyy lohenpyrstöt kahteen puuhun, yllä huomasin kuvanneeni uran teon, oips.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: