jump to navigation

CD on kuollut…eläköön julmetun isot kovalevyt Thursday, June 8, 2006

Posted by Sami Oinonen in musiikki, trendit.
trackback

brick_01.jpgSain postissa erään espanjalaisen firman mainoslehden. Heillä on tapana aina lähettää mukana joku näppärä kylkiäinen: Sitruunan muotoinen usb -muistitikku, pumpattava kännykkäteline tai led-valoin varustettu kravaatti. Tällä kertaa he lähettivät minulle kuitenkin kiekon muotoisen cd-levyjen säilytyskotelon. Näppärää ehkä, mutta lahja kertoo enemmän antajastaan ja sen kyvystä hahmottaa todellisuutta kuin tästä ajasta jota elämme. Sillä vähitellen on kasvanut kuulijakunta jolle CD ei ole ostettavana musiikin (tallennus)muotona millään tapaa relevantti, aivan kuten vinyyli ei merkinnyt joillekin mitään.

Näille kuluttajille henkilökohtainen musiikkikirjasto on heidän mp3-soittimensa. Digitaalisen musiikin helposta verkkolataamisesta emusic.comin kaltaisista palveluista ja soittolistojen ja musiikin jakamisesta mp3-soittimesta toiseen tulee arkipäivää. Voisi hyvin olettaa, että mp3-soittimia täydentävät jatkossa kaveripiirissä kiertävät ja muistikapasiteetiltaan julmetun isot ulkoiset kovalevyt. Kuten kuvassa olevat Lacie Brickin satojen gigojen leegot. Gigatavun hinta on jo Brickin kaltaisissa kovalevyissä alle 50 senttiä. Yhdelle suurelle kovalevylle mahtuu käytännössä usean, jopa kymmenien henkilöiden levyhyllyn sisältö. Koko kaveripiirin musiikkihistoria yhdessä boksissa. Kun vielä tänään puhutaan yksittäisten albumien jakamisesta tai gigojen kopionneista, kohta voidaan puhua oman levyhyllyn jakamisesta yksinkertaisella kovalevyn lainaamisoperaatiolla. Minullekin on sitä jo ehdotettu. Se on niin helppoa.

Advertisements

Comments»

1. Kriisi - Thursday, June 8, 2006

Toi bricki on petollinen vehje. Se on sen verran style ja samalla lapsenmielistä rakentamisviettiä hyväilevä, että niitä tekee mieli hankkia monta kerralla. Oikein houkuttelee säilömään… ja säilömään… ja säilömään.

Tosin tarpeettomaan hamstraamiseen mieluummin brick kuin kellarikomero, nimim. muuttopuuhissa. Kun voisikin tallentaa koko elämänsä brickiin.

2. Sami Oinonen - Thursday, June 8, 2006

niin, koko elämästä saisi varmasti sitten vaikka jonkun transformer-robotin duunattua legobrickeistä … näen tässä jo mediataideteoksen mahdollisuuden!!

3. erkka - Thursday, June 8, 2006

Kovalevyn kupsahtamispelossa, olen alkanut himoitsemaan ulkoisia levyjä, jotka ovat valmiiksi vikasietoisia.

Jostain bongasin tuon Maxtorin OneTouch III:n – Linkki
Siinä on yksissä kuorissa kaksi 500-gigaista levyä, joita voi käyttää joko koko teran edestä tai sitten raid1-pakkana, jolloin käytössä on 500 gigaa vikasietoista tilaa.
Hinta vehkeelle oli muistaakseni tonnin.

4. Sami Oinonen - Thursday, June 8, 2006

huhhuh tuossa Maxtorissa on kyllä kunnon äijämeininkiä. Mielenkiintoista seurata mikä on vastaavan hinta vuoden kuluttua.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: