jump to navigation

YLEn ryhtiliike Saturday, June 10, 2006

Posted by Sami Oinonen in überkuul.
trackback

napier railton at brooklands.jpg
Televisiota tulee niin pirun vähän katsottua, että joskus menee todella hyviä ohjelmia ohi. Onneksi vilkaisin eilen uusinta NYT-liitettä ja katsoin YLE Teeman tarjontaa perjantai-illalle. Iltahan oli täynnä kiinnostavia sarjoja.

  1. Teollistumisen seitsemän ihmettä. Brooklyn Bridge, Lontoon viemäriverkosto, Hooverin pato … vau! Mielenkiintoisia taustoja näiden massiivisten projektin vaiheista.
  2. Voimaa, vauhtia, moottoreita. Kilpa-autot, raketit, moottoriyörät, lentokoneet, pumput, laivat ….uu äijämeininkiä. Eilen oli tarjolla 30-luvun kilpureiden historiaa. Kuten kuvassa olevan Napier Railtonin, joka oli aikoinaan maailman nopein auto. Juhannusaattona luvassa jaksojen jakso, Ducatin tarina. Siinä selvitellään Ducatin ylivertaisuuden syitä, sillä tämä piskuinen italialainen valmistaja on voittanut enemmän mestaruuspokaaleja kuin muut valmistajat yhteensä.
  3. Sex'n'Pop. Musiikkidokumenttisarja seksin merkityksestä pop-musiikissa.
  4. Jenkit ja 50-luku. Seitsenosainen dokumenttisarja vie sodanjälkeiseen Amerikkaan, jossa televisio teki tuloaan, pikaruoka maistui ja rock 'n roll soi.

Kaikki nuo siis eilen perjantaina. Ensimmäistä kertaa tuntuu siltä että tv-lupamaksusta on jotain hyötyä, vaikka ulkomailta hankittuja sarjoja ovatkin. Onneksi noista on uusinnat muina päivinä eli ei tarvitse jatkossa tapittaa koko iltaa ja yrittää luovia futista siinä toisella silmällä. Mutta ei tässä vielä kaikki. Se paras hömppäminisarja kaikista, sarja joka on tullut suht' moneen kertaan katsottua, Ylpeys ja Ennakkoluulo esitetään tänään lauantaina kokonaisuudessaan klo 10:50-16:00. Jennifer Ehle on niin i-ha-na.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: