jump to navigation

Juokaamme elämän maljasta Tuesday, June 20, 2006

Posted by Sami Oinonen in überkuul.
trackback

pahvimies-ilosaarirock-2005.jpgMitä antaa itäsuomalaiselle teinille rippikoululahjaksi näinä päivinä jolloin kaikki ovat saaneet kännykän jo viimeistään ensimmäisellä luokalla ja mp3-soittimen viimeistään kolmannella? Kello? Korvakorut ja reiät korviin? Skootteri? Tietsikka? Tylsää-ä.

Konfirmaation kautta teinit ottavat virallisesti ensimmäisen askeleen kohti aikuisuutta. On hyvin tärkeää että rippilahja ohjaa nuorta eteenpäin niin, että hän voi kaiken aistein ammentaa aikuisuuden maljasta. Onko siis parempaa lahjaa itäsuomalaiselle teinille kuin Ilosaarirockin festarilippu? Ei ole. Rock-festivaalilla hän näkee koko aikuisuuden kirjon örveltäjistä himmaajiin, häntä koetellaan monin houkutuksin ja hän saattaa vallan humaltua (nuorten) aikuisten esimerkeistä. On siis hyvin tärkeää että itäsuomalaiset vanhemmat seuraavat aikaansa ja tunnustavat Ilosaarirockin institutionaalisen aseman aikuistumisriittinä.

Meidän tulisi olla hyvin huolestuneita niistä maallisista pyrkimyksistä jotka yrittävät kammetta kirkkoa ja valtiota erilleen. Nämä taantumukselliset tahot eivät ole miettineet asiaa yhtään pidemmälle. Jos valtiokirkkoa ei olisi, ei riparikaan nauttisi enää samaa yleisesti hyväksyttyä asemaa aikuistumisen ensimmäisenä koetinkivenä.

Siis, hyvää Ilosaarirockia kaikki te innokaat teinit ja älkää huoliko sillä me kaikki muut suvun vanhemmat konkarit tulemme kyllä tarkkailemaan jokaista liikettänne ja raportoimaan lipun ostaneille avarakatseisille vanhemmillenne jos nyt sattumalta satutte käyttäytymään niin kuin me teimme ensimmäisillä rokkijuhlillamme.

Advertisements

Comments»

1. V - Tuesday, June 20, 2006

Mikä siinä Ilosaarirockissa on nyt niin erikoista? Olet maininnut siitä jo hämmentävän monta kertaa. Itse odotan eniten Cleaning Womenin ja lähisukulaisteni näkemistä.

2. Sami Oinonen - Tuesday, June 20, 2006

No sinäpä sen sanoit, tuttujen tapaaminenhan se. Muuten eihän siinä mitään sinänsä erikoista: Huonoa musiikkia liian kovalla, lämmintä kaljaa muovimukeissa, huonoa safkaa muoviottimilla, liian kuuma, liian paljon ihmisiä jne.

Täytyi ihan tarkistaa että pitikö väitteesi hämmentävän monesta kerrasta paikkaansa. Voisin väittää ettei sillä ainoastaan kolmessa kirjoituksessa 368:sta mainitaan tämä ko. festari jonka nimeä en nyt enää viitsi mainita ettei mene maksetun mainonnan puolelle. Ja kaikissa näissä kirjoituksissa ko. tapahtuma oli vain konteksti ei itse pointti.

"Mike Patton" sen sijaan mainitaan seitsemässä kirjoituksessani. Tästä olen hyvin, hyvin ylpeä .

"Minä" ainoastaan 22:ssa, eli minäkeskeisyyttä pitää parantaa. 🙂

3. Marjut - Tuesday, June 20, 2006

Mikäkö erikoista! No se, että se on Suomen paras rockfestivaali!

Anna lipun kanssa vielä festaripaita, niin täyttymys on taattu.

4. Sami Oinonen - Tuesday, June 20, 2006

Marjut: Tuo vaikutti härskin maksetulta mainokselta. Jos olisit vielä todennut että se on “Suomen virallinen hyvän olon festivaali” niin olisin vakuuttunut siitä että olet ko. organisaation leivissä kommentoimassa tapahtumaa aivan yhtä paljon kuin siitä mainitset blogissasi (mikä on enemmän kuin minä teen).

Mutta kyllähän paras festari on se, jota ei ole vielä olemassa. Se festari jota jokainen miettii todetessaan “huonoa musiikkia liian kovalla, lämmintä kaljaa muovimukeissa..” Ihannefestari korjaisi nämä puutteet. Mutta ehkä siellä ei oliskaan niin kivaa, kun ei olisi mitään mistä marista (tai kirjoittaa).

5. V. - Tuesday, June 20, 2006

Hämmentävällä tarkoitin lähinnä sitä, että Ilosaarirock ei lähtökohtaisesti ainakaan omasta mielestäni skulaa verkkariin tai ole kertakaikkisen überkuul.

6. Sami Oinonen - Tuesday, June 20, 2006

sen lisäksi että olet kryptinen, olet tässä asiassa pikkuisen eri linjoilla kanssani, muta tylsäähän se olisi jos kaikki olisivat samaa mieltä kanssani

7. V - Wednesday, June 21, 2006

Ehken vain tiedä mistä puhun. Ensimmäistä kertaa siis vasta menossa, joten muodostanen oikean mielipiteeni sitten kuukauden päästä. Palataan sitten uudestaan asiaan.

Mutta silti, tästä blogista olisin odottanut ennemmin lukevani esimerkiksi Burning Man -festareista (www.burningman.com).

8. Sami Oinonen - Wednesday, June 21, 2006

V: tehdään niin. toivottavasti sää suosii meitä!

re: burning man. Totta, niin minäkin sillä stoner rockin ystävänä burningmanin poikkitaiteelliset häröilyt ovat sydäntäni lähellä. Mutta onpa niihin vielä aikaa pari kuukautta. Ja jos kirjoitan burningmanista niin varmaan tuon MAKE-lehden tee-se-itse-vinkkelistä, sillä festareilla on varmaan jotain kivaa häkkyrää esillä. Kuten esim tämä raffe joka on vieraillut sekä burningmanissa että MAKE-messuilla:

https://uberkuul.wordpress.com/2006/04/23/tulevaisuuden-messut/

Toki haluaisin sinne lähteä, mutta olen vanha, laiska ja mukavuudenhaluinen. Eikä mulla oo harlikkaa.

9. V - Wednesday, June 21, 2006

Tee-se-itse -asennetta parhaimmillaan BM:ssa edustaa mielestäni ne vedenhaihdutusjärjestelmät ja muut ekologiset innovaatiot. En löytänyt linkkiä, sorbe.

10. Marjut - Wednesday, June 28, 2006

Hiukan myöhässä kommentoin vielä, että minähän itse asiassa *olen* ko. festivaalin leivissä, tosin vapaaehtoisesti ja maksutta, ollut jo yli 15 vuotta…

11. Sami Oinonen - Wednesday, June 28, 2006

ai, ilmankos sitä olllaan niin pro 🙂

“there’s no such thing as a free lunch”


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: