jump to navigation

These go to eleven…not! Friday, July 7, 2006

Posted by Sami Oinonen in bizarre.
trackback

tm-testaa-leivanpaahtimet.jpg
Talvisodan aikainen höyrykäyttöinen leivänpaahdin sanoi sopimuksensa irti. Siispä minun oli uhrauduttuva ja astuttava sisään tavaratalohelvettiin. Navigoidessani hyllymeren keskellä kohti leivänpaahdinmekkaa minulla oli hyvää aikaa miettiä, millaisen paahtimen haluaisin. Päädyin yhteen kriteeriin: Paahtimen säätöhanikan asteikon tulisi mennä ainakin yhteentoista, ei kymmeneen, viiteen, kuuteen tai seiskaan. Vaan miehisesti yhteentoista, koska silloin saavat toastit kyytiä ja appelsiinimarmeladi liukuu leivän päällä kuin vesi kuikan selästä.

No ei löytynyt paahdinta, ei. Kuvan kuusi paahdinta olivat aivan voimattomia nössöjä. Eikä yhdessäkään ollut edes mitään “Helluva Gigantic Turbo Burner” -näppäintäkään. Miten voi olla mahdollista, eikö näitä paahtimia ole ollenkaan suunniteltu miestä silmällä pitäen? Nähtävästi ei.

Advertisements

Comments»

1. PA - Saturday, July 8, 2006

Minulla on sellainen metallikuorinen Nordica [vai mikä se on], joka saattaa olla tuo alarivin keskimmäinen. Siinä on oma nappula paahdon keskeyttämiselle, ja sitä niin hauska painaa, etten ikinä malta paahtaa leipiäni valmiiksi asti.

Sitten se osaaa nostaa leipiä puoli senttiä tavallista korkeammalle, joten ne saa ulos laitteesta ilman veistä. Ja siinä on oma nappula uudelleenpahdolle, josta en kyllä tiedä, mitä se tarkoittaa oikeasti, mutta nappulat ovat aina hyvästä.

Oleellista on nähdäkseni kiinnittää asteikon lisäksi huomiota puhdistettavuuteen. Ja kun olen ollut kohta vuoden erossa paahtimestani, en millään jaksa muistaa, saako siitä pohjan irti. Muistan vain, että edellisestä Philipsistäni [jonka sain nimipäivälahjaksi ollessani 9-vuotias] ei saanut.

2. Sami Oinonen - Saturday, July 8, 2006

paahtimesi kuulostaa olevan ns. high-tech. puhdistettavuus on tärkeää, minulla on ollut tapana kääntää paahdin ylösalaisin ja voila sieltä ne murut tippuvat


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: