jump to navigation

Kun mikään ei enää riitä IV Thursday, July 27, 2006

Posted by Sami Oinonen in design.
trackback

alienware-monster-2.jpg
Alienware Area-51 on himopelaajan peruspelikone. Sen lisäksi että sen prosessorin hyrrä pyörii kolmea gigahertsia eestaas sivulle ja poikittain, niin tässä beibissä on prosessoreita kaksin kappalein. Eikä mitä tahansa prossuja vaan mallia Intel Core 2 Duo Extreme Edition. Huh huh, siinä saa polygonit kyytiä. Kone rendaa vaivattoman valokuvantarkasti luodin iskeytymisen örkin ohimoon ja saa näyttämään sitä seuraavan veren ja aivomassan pirskahtelun lähes lyyrisen kauniilta maisemakuvalta. Kone laskee eittämättä myös Suomen valtion tulo- ja menoarvion seuraavaksi tuhanneksi vuodeksi noin 0,1 sekunnissa. Värivaihtoehtoina peliluolan psykedeelisiin Marimekon Unikko-verhoihin hyvin sointuvat ja rohkean dynaamiset “Space Black”, “Conspiracy Blue”, “Saucer Silver” ja “Cyborg Green”.

Tämä pelielämän valttikortti kustantaa kuutisen tuhatta taalaa. Kastelukannu kannattaa pitää myös tarosalla, sillä prosessorit hurisevat auringon ytimen kuumuksissa niin, että tähän monsteriin on pitänyt häkätä nestejäähdytysjärjestelmä. Siis nestejäähdytteinen tietokone??? Mitä seuraavaksi? Voin jo nyt turvallisesti ennustaa, että muutaman vuoden kuluttua myydään pelikoneisiin lisävarusteina moottoripyörien jäähdytysjärjestelmiä.

[New York Times]

Aiemmin Kun mikään ei enää riitä-sarjassa tapahtunutta:
Kuulaa ahteriin 80 laakia sekunnissa,
Birgitta, ostin grillin, isolla G:llä,
Nyt on isin vuoro leikkiä

Advertisements

Comments»

1. Rahi - Friday, July 28, 2006

Onhan noita vesijäähdytteisiä ihan kotikoneitakin ollut jo pitkään. Onhan mm. applen G5 powermac vesijäähdytteinen… Puhumattakaan about 100e maksavista perusvesijäähdytyskiteistä joilla kotipc:n saa hiljaiseksi.

2. Sami Oinonen - Friday, July 28, 2006

auts, en seuraa siis aikaani. Ehkä pitäisi käyttää jotain muuta välillä kuin läppäreitä. Tai ehkei sittenkään, jo pelkkä ajatus pöytäkoneiden kilpavarustelun ja lyhennejargonlaukan seuraamisesta uuvuttavat minua jo nyt.

3. Schizo-Janne - Friday, July 28, 2006

Itsekin olin mainitsemassa tuon G5:n. Mutta näitä koneita tulee ja menee. Muutaman vuoden kuluttua tuon 6 tonnin Alienwaren saa alle tonnilla ja siinä ei pyöri enää uusimmat pelit kuin kaikkein alhaisimmilla asetuksilla … Konsolipelaajan ei tarvitse noista välittää kuin 5 – 6 vuoden välein konsoligeneraation vaihtuessa.

4. Sami Oinonen - Friday, July 28, 2006

niin, sittenhän niitä voisi ostaa kuusi kappaletta ja yrittää saada niitä toimimaan rinnan

5. Kuraattori - Friday, July 28, 2006

Konsolopelaajan ei tarvitse myöskään välittää monesta muusta pc-pelaamisen riemuista 😉

Kävin muuten Alienwaren sivuilla hieman rustaamassa, 10k$ niin johan alkoi olla pelikone valmiina, onhan tuo oikeastaan hienoa että aivan kaikki ei ole tylsiä kloonikoneita tai paskoja Compaq/HP viritelmiä joissa Bios on onneton ja “resque” ominaisuudet perustuvat piilotettuun osioon josta sitten aina tulee ehjänä perille kaikki.

Blanko tykki tuolta Alienwarelta niin olisin melko tyytyväinen. Tosin, noin 3000€ niin kyllä sillä alkaa olla ihan kotimaisista kaupoista hankittu konekin kone joka voittaa konsolit seuraavankin sukupolven yli. Hinta on tietty vähän kyseenalainen vertailukohta, mutta mottoni “Jos ei o varaa, oon ilman” toimii tässäkin, eli olen ilman.

6. Sami Oinonen - Friday, July 28, 2006

klooneista: pc-puolella ei ole käsittääkseni designilla irroteltu samoin kuin mitä apple on tehnyt, siinä mielessä nuo alienwaret ovat hyviä poikkeuksia

7. Tanja - Friday, July 28, 2006

Mä en ymmärtänyt tästä postauksesta tai näistä keskusteluista yhtään mitään, mutta silti luen pakonomaisesti uudelleen ja uudelleen kaikkea sanottua. Mikähän mun ongelma on? Liiallinen vieraantuminen tekniikasta ja teknojargonia käyttelevistä pojista?

Tää on siis niin paras postaus ever. Sami, lisää samanlaista. Ja pian. Please.

8. Sami Oinonen - Friday, July 28, 2006

no nyt kun luin tuon kirjoitukseni uudelleen, niin en minäkään haluaisi ymmärtää ja onnekseni ymmärrän päivä päivältä vähemmän…jotain kymmenen vuotta sitten seurasin intohimoisesti pc-teknologian kehitystä, nyt en enää onnekseni jaksa

kiitos jos kaikesta huolimatta miellytti. Minun mielestäni sinun mielestäsi paras kirjoitukseni tulisi olla tämä:
https://uberkuul.wordpress.com/2006/04/08/rakas-kasilaukkuni/

Omasta mielestäni se voisi olla vaikka tämä:
https://uberkuul.wordpress.com/2006/05/11/uusi-maailma/

9. Tanja - Friday, July 28, 2006

No, pakko myöntää, ettei tuo käsilaukkujuttukaan aivan hanurista ollut. Unohdit siinä kyllä yhden aivan olennaisen pointin: naiseuden ylläpito yksinkertaisesti vaatii huomattavasti enemmän tarvikkeita kuin mieheyden, joten luonnollisesti naiset tarvitsevat kapineen, jossa välineitä kannetaan näppärästi paikasta toiseen. Kyse ei ole siitä, etteivätkö naiset haluaisi kantaa tavaroita taskuissaan vaan siitä, että taskut eivät kertakaikkiaan riitä juttujen säilytykseen. Ja sehän tiedetään, ettei miehistä ole mihinkään naisten tavaroiden kantajina. Alas, tarvitaan kunnon kokoinen ja näköinen käsväsky.

Ja tuo musta kolli oli kyllä kolee.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: