jump to navigation

Yksi mopo telalla kiitos! Saturday, July 29, 2006

Posted by Sami Oinonen in überkuul, design, innovaatiot, mopot.
trackback

hyanide-all-terrain-moto.jpg
Voi jestas! Tässä on menopeli, jota olen aina halunnut, mutta en vain ole osannut sanoiksi pukea. Yleensä kun minulta kysytään että “millainen olisi sinun mielestäsi sen ja sen kategorian täydellinen tuote?”, niin sitä vaan mukeltaa jotain “emmää tiedä, kait siinä olis sitä ja tätä, vähän tuota ja sitärataa”. Raivostuttavinta on se, että sen tuotteen näkee mielessään kuin sankan utuverhon takaa ja kieli ja mieli ei taivu sitä tarkasti spesifioimaan. Niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana.

Mutta silloin harvoin kun jumaluuden kohtaa, tietää heti että tässä se on, tuote jota olen aina toivonut. Sitten sitä lankeaa polvilleen ja silkasta ilosta kyynelehtii kukkaronsa tyhjäksi. Ja samalla sadattelee miksei itse keksinyt ko. tuotetta, koska sen keskeinen oivallus on niin nerokkaan yksinkertainen, että olisihan se pitänyt kaikkien aikaansa seuraavien ennustaa ja artikuloida.

Tämä Hyanide-konseptimoto on oikea mega-mashup. Sen keskeinen oivallus on yhdistää moottoripyörän muotoon ja tekniikkaan moottorikelkan tela – yhdeksi menopelien monsteriksi. Samalla se eliminoi molempien huonot puolet – moottorikelkan kömpelön ohjattavuuden ja moottoripyörän vaivalloisen kulun huonossa maastossa. Hyanide on kuin tehty kaikille synkän Suomen talven yli riutuville motoristeille. Jos näitä joskus valmistettaisiin, ne möisivät täällä kuin häkä.

Voin jo sieluni silmin nähdä itseni kurvailevan ristiin rastiin espoolaisten pilkkijöiden kiusana Espoonlahden rikkumattomassa rauhassa kuulaina talvisunnuntaiaamuina. Minulle, minulle, minulle, heti, heti, heti.

[Popular Science]

Muita mopo-konsepteja:
Scoot-sähkömopo,
Bombardier Embrio-ykspyöräinen

Advertisements

Comments»

1. Kuraattori - Wednesday, August 2, 2006

Ai sulle? No mulle kanssa, ainakin kaks, toinen hajois kuitenkin innoissansa alkuunsa.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: