jump to navigation

“Haetaan Seuraa”. Yst.Vast. Soutustadion Sunday, July 30, 2006

Posted by Sami Oinonen in bizarre.
trackback

hki-soutu-stadion.jpg
Joka ainoa kerta kun tulee kuljettua Taivallahden Suuren Yksinäisen, Soutustadionin, ohi, niin tulee ihmeteltyä miksei sitä käytetä juuri mihinkään. Soutustadion seistä tönöttäää vuodesta toiseen yksin odottaen, että jälleen kerran sen lehterit täyttyisivät kuten silloin kauan sitten Helsingin Olympialaisissa 1952. Se, että Helsingin Seurakuntayhtymä on sentään järjestänyt kesäsunnuntaisin virsilauluiltoja, on edes jotain. Muttei se riitä, Soutustadion kaipaa väkijoukkoja, hurmosta, silkkaa säpinää jatkuvalla syötöllä, sillä siihen tarkoitukseen se tehtiin.

Mikä olisikaan parempaa stadionin uusiokäyttöä kuin järjestää siellä Hevikaraoke-iltoja. Metalli on takoraudan kuumaa, Helsinki on pikkuhiljaa ottamassa metallimusiikin kärkikaupungin roolia ja Suomikin on Lordin myötä virallisesti tunnustettu maaksi, jolla on musiikillisesti jotain annettavaa muille sivilisaatioille. Nämä kaikki tekijät ovat luoneet kysyntää, joka jollain tapaa pitää saada tyydytettyä.

Hevikaraokea voisi ensinnäkin järjestää tilauksesta turisteille, eikä edes turistibussireitiltä tarvitsisi poiketa, sillä Soutustadionhan on siinä Sibelius-monumentin ja Taivallahden mattojenpesupaikan välissä. Hevikaraokeiltoja voisi järjestää muutenkin kesätapahtumien yhteydessä: Tuska-festivaalia voisi edeltää karaokemarton, viikon kestävä mittelö, joissa myös ilmakitaristeillä olisi oma skaba, Helsinki City Marathonin jälkibileet luonnollisesti vedettäisiin hevin siivin tippapullo kyynärvarressa ja Helsingin Juhlaviikkojen päätösbileet soisivat hevin tahdissa – mitä parhainta musiikkikulttuurien kohtaamista.

Eksoottinen talvihevikaraoke kuuluisi myös luonnollisesti ohjelmistoon, lavalla tulisi olla kyllä sitten ehdottomasti kabanossinkärvennystä, jotta vilu ei kapajaisi tuulisilla lehtereillä. Voin jo nähdä miten kahdenkymmenen vuoden päästä Soutustadionin Hevikaraoke killuu siinä kärkipaikalla Helsingin matkailubrosareissa ja miten tänne lappaa jenkkejä kymmenintuhansin hurmoshenkisiin hevikaraoketerapiahartauksiin.

Yksi teoreettinen ongelma hevikaraokella tietysti on, nimittäin “kiintiömummo, joka valittaa kaikesta ja joskus, tosin erittäin harvoin, asiasta”. Uskon kuitenkin, että kaupunginjohto jyrää tämän mummon valituksineen matalaksi, kaikki kaupungin edun nimissä.

Advertisements

Comments»

1. Jusa - Monday, July 31, 2006

Heh heh, hyvä hyvä! Olen ajatellut samaa ja poikain kanssa mietittiin hiekkarannan tekemistä katsomon eteen, jolloin tuhansilla ja tuhansilla neppisfaneilla olisi mahdollisuus seurata neppistä livenä hienoimmasta neppiskatsomosta evö.

2. Sami Oinonen - Monday, July 31, 2006

no mutta ehdottomasti, mun mielestä neppiskaaroihin pitäisi asentaa sitten kamerat eteen, taakse ja sivuille ja tiukat tilanteet heijastettaisiin sitten megaskriineille – juuri silloin kun ne tapahtuvat ja hiekanrajaperspektiivistä. Lisäksi, tiimeillä pitäisi olla mikrofonit, katselijat voisivat ostaa sitten “Team Radio”-kuulokkeita ja kuulla kunkin neppistiimin tiukat strategiapaltsut ja pohdinnat …

Uskon että näillä eväillä teidänkin neppailusta tulisi koko kansan laji. Niin, ja sitten tämä konsepti pitäisi myydä jollekin tv-tuotantotalolle, he jalostaisivat siitä varmasti mitä parhainta lauantai-illan prime time-viihdettä. Väliaikashow’hun pitäisi myös panostaa. Ehdotan hevikaraokea!

3. Helsinki Olympics Today: Forgotten Finnish Success « Helsinki According to PPusa - Thursday, August 14, 2008

[…] the rowing stadium existed. After a quick googling almost the only meaningful reference to it was a blog entry in Finnish that wished that the stadium would be used for something. Apparently there are some rowing […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: