jump to navigation

Äänihuulten ja lihan värinää Thursday, August 24, 2006

Posted by Sami Oinonen in musiikki.
trackback

Alice Löf on seurapiirien juhlittu, traaginen leski, jonka mies katosi maapallon toiselle puolen. Häntä rakastaa myös paroni von Schiele – ja kuinka moni muu? Mutta tälle traagiselle kaunottarelle ei kaikkien jakamaton ihailu riitä – ja sitten on käärmeen aika iskeä…

Uuh. En malta odottaa. Oheinen pätkä ei ole syksyn uusimman Hertta-sarjan kirjasen esittelytekstistä, eikä tv:n saippuaoopperan juonenpätkää, vaan Kansallisoopperan syksyn tiukimman uutuuden, Käärmeen Hetken, tiiseri.

Käärmeen hetki ei ole pelkästään “intohimoinen trilleri”, se on myöskin “hurja draama naisen sielusta”, lisäksi se on “romanttinen kertomus kiihkosta ja kuolemasta”. Onneksi ei sentään “klinghoffermaista poliittista oopperaa”.

Oopperan säveltäneen Mikko Heiniön musiikki on “mehevän rikasta ja kaunista”. Hyvä, sillä muuten jäisi menemättä.

Ooppera-aiheinen postaus on tänään Taiteiden Yönä hyvinkin ajankohtainen, sillä perinteisesti sitä tulee Töölönlahdella seilailtua, koska siellä on vähän kaikkea. Myös oopperaa. Paras ja samalla yllättävin Taiteiden Yö-muistoni on muutaman vuoden takaa kun oopperatähtemme revittelivät schlagereita Töölönlahdella.

Ja oliko se nyt Rami Sirkiä vai kuka, joka herkesi vallan pianon säestyksellä vetämään jonkin ikivihreän rokkibiisin, olisi hyvin voinut olla vaikka Jailhouse Rock. Hänen tulkintansa oli lähes yhtä kammottavaa panssarivaunun nykivää ja väkinäistä rytkettä kuin saksalaisten big band-orkesterien versiot mistä tahansa. Hehän saavat kuulostamaan vaikka schönbergimäiset atoonaliset purskeet tai romanttiset schlagerit saksalaiselta marssilta.

**

Minä en vihaa oopperaa-sarjassa aiemmin:

Mitä tehdä Oopperalle?
Ostaisitko näiltä miehiltä käytetyn auton

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: