jump to navigation

Suomen sienimonopolilla pyyhkii hyvin Thursday, August 31, 2006

Posted by Sami Oinonen in überkuul.
trackback

Metsä- ja maatalouskonevalmistaja John Deeren asiakaslehden (nimeltään “Vako”) kanssa kovasti Suomen huumoripitoisen maatalouslehden tittelistä kilpaileva Helsingin Sanomat revitteli jälleen eilen uutisoidessaan, että:

“Kirkkonummelta löytyi muutamia kantarelleja – koiranulkoiluttaja teki maanantaina Nuuksion alueella Kirkkonummella innostavan löydön: metsässä pilkotti mättäällinen kantarelleja…

Tämä jos mikä, saa meidät kirkkonummelaiset hymyilemään, sillä näyttää siltä että kuntamme Porkkalanniemen salainen sienitaivas on laajentunut näin kunnan eteläpuoliskolta sen pohjoiskolkkiin.

Mielestäni Kirkkonummen kunnan tulisi nyt erittäin ripeästi pystyttää rajoillensa tietullit ja kodinturvajoukkojen ja poliisipartioiden ratsata kaikki ne kunnan alueelle pyrkivät ajoneuvot, joista löytyy sankoja, kumisaappaita, huivipäisiä naisia ja muita ryöstösienestelyyn viittavia apuvälineitä, ja joiden omistajilla ei löydy lompakostaan “Kirkkonummi-Kyrkslätt gå gå!”-kuntalaispassia. Kuntalaisilta erittäin epätodennäköisesti ylijäävät kantarellit voisi sitten myydä Helsingin Kauppatorilla syssymällä kiskurihintaan.

Eikä meidän kirkkonummelaisten kannata monopolimme tilasta huolestua, vaikka jutussa mainittu Uudenmaan Marttojen sieniasiantuntija arvioi, että Keravalta voi löytää joitakin kantarelleja. Ne Teollisuus-Suomen nokisessa ahjossa kehittyneet rääpäleet eivät kuitenkaan ole yhtä maukkaita kuin Kirkkonummen mereisen leudon maaseutuilmaston hyväilemät kullankeltaiset vahverot. Näyttäisi tulevan hieno sienipastasyksy. Nam!

Advertisements

Comments»

1. sannika - Friday, September 1, 2006

On mahtavaa että näin pidät esillä kotikuntamme asioita! En ole kummoinen sienestäjä niin en ota kantaa tähän, mutta muistan että kerroit erään yöravintolan kuljetuspalveluista taannoin ja haluaisin tarkistaa, havaitsitko että eräänä perjantai-iltana saman ravintolan vetonaulana oli kaksi lammasta (ulkopuolella tosin). Itse kun näin vain mainoksen enkä päässyt havainnoimaan kyseisiä lampaita. Jäi vähän harmittamaan nimittäin!!!

2. Sami Oinonen - Friday, September 1, 2006

enpä havainnut, mutta mitäpä parempaa kuin lampaita voisi kuvitella ravintolan vetonaulaksi. Hyvä me!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: