jump to navigation

Virran viemää II Saturday, September 2, 2006

Posted by Sami Oinonen in überkuul, musiikki.
trackback

scorch-trio-at-umo-sep-1-2006.jpg
Ihmeellistä. Eilisilta Umolla oli mystinen. Vaikka miellänkin käsitteet “immersiveness” ja “flow” enemmän kohdallani joihinkin harvoihin tietokonepelikokemuksiin, niin joskus jopa musiikkikokemus on niin intensiivinen ja vangitseva että sitä sujahtaa musiikin “sisään”.

Näin kävi eilen kun voimatrio Scorch Trio rääkkäsi täysinäistä Umo-klubia purskeisella kakofoniallaan, jota myös free jazziksi kutsutaan, kai. Homma tuntui perustuvan täysin improvisaatioon ja ensimmäinen, yli puolituntinen “Evening Pleasures Ett”-niminen “kappale” imaisi minut täysin. Sydän hakkasi villisti, hiki kirpoili, ei voinut oikein liikkua, olin täynnä energiaa, tunsin itseni kuolemattomaksi…

Mitä ihmettä tapahtui? Miten kaikki oli mahdollista? Kaikkihan me tiedämme ja kuten Pekka Pohjolan väitetään sanoneen, free jazzia on helvetin hauska soittaa, mutta kammottavaa kuunnella. Näin jopa minun mielestäni, vaikka minulla onkin tietysti keskimääräistä sofistikoituneempi musiikkimaku (tai niin ainakin olen antanut itselleni ja muille ymmärtää).

Mitä ihmettä siinä musiikissa oli, joka sai aivoparkani rullalle ja kehoni koukkuunsa? Mitä oli Umon bisukassa? Tuollaisen tilan aikaansaamiseen pitäisi kaikkien luovien ihmisten pyrkiä. Pitää kokeilla uudelleen, sillä haluan ymmärtää.

Illan toinen bändi oli joku diipa-daapa coltranecoleman-kopio, taisi olla Delirium nimeltään. Hei, keksikää siis ihan oikeasti jotain omaa, herrajumala! Illan lopetti Alamaailman Vasarat. Olisivat saaneet aloittaa, niin eivät olisi olleet niin kännissä. Jotain respektiä sentään yleisöä kohtaan…kele!.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: