jump to navigation

Kosmetiikkaosastolla laulaa kassakone Wednesday, September 13, 2006

Posted by Sami Oinonen in tee-se-itse, web.
trackback

department-store-by-digifishmusic.jpg
The Freesound Project on mahtava palvelu. Sieltä löytyy kilometrikaupalla ääninäytteitä kaikille meille äänimaisema-arkkitehdeille, jotka etsivät niitä täydellisiä efektejä ekkupeltomäkimäisiin syysyön grillijuhlien valo-ornamentteihinsa.

Arkistosta löytyy arkielämän, kaupungin, koneiden, luonnnon, soittimien ääniä … kaikkea sitä mikä tekee ympäröivän maailman mielenkiintoiseksi. On barcelonalaisen metroaseman lippuautomaatin kiehtovaa kritinää, kölniläistä katumuusikkoa, ukkosmyrskyjä ja jopa dinosauruksen itkua.

Jos minulla olisi kunnon äänitysvälineet, niin totta ihmeessä kontribuoisin mielelläni Freesoundiin. Onneksi maailmasta löytyy paljon innokaita, kuten esimerkin nimerkki digifishmusic, jotka pitävät arkiston hyvää tasoa yllä. Tunnistan hänessä hengenheimolaisen, miehen joka tekee lähes mitä vain viihdyttääkseen itseään, jos on joutunut pakotetuksi norkoilemaan shoppailureissuilla naisväen pakollisena makutuomarina.

Hän on mm. tehnyt shoppailuhelvetistä lähes siedettävän taltioimalla ilmeisen huippulaatuisella äänityskalustollaan esim. kassakoneen ääniä. “Ki-zing” sanoo kassakone kosmetiikkaosastolla. Hän kommentoi asiallisesti harrastustaan:

Fun way to entertain yourself when shopping with your wife

Upeaa. Hän on tosin malttanut pitää suunsa kiinni, sillä en kuule hänen valittavan yhtään. Sankariainesta. Minulta hiljaisuus ei onnistuisi. Toisaalta, ei sitä ainaista jupinaa ja valitusta shoppailun turhuudesta jaksaisi ehkä kyllä itsekään kuunnella.

[Freesound]

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: