jump to navigation

Kuin sieniä sateella Monday, September 18, 2006

Posted by Sami Oinonen in web.
trackback

amaznode-von-hippel.jpg
amaznode on mielenkiintoinen visuaalinen hakupalvelu. Se näyttää Amazonin katalogin ja “customers who bought this also bought this”-datan perusteella miten tuotteet liittyvät toisiinsa.

Tässä esimerkissä laitoin hauksi Eric von Hippelin mainion kirjan “Democratizing Innovation”, ja verkosto alkoi muotoutumaan ja kasvamaan flash-käyttöliittymän avulla kuin sienet sateella. Kätevä tapa hahmottaa yhdellä silmäyksellä, mitkä muut mahdolliset kirjat liittyvät haluttuun aihealueeseen Amazonin asiakkaiden mielestä. Ehkä mielenkiintoisempi ryhmittely syntyisi kuitenkin sen mukaan, missä kirjoista on samat referenssit, viitekehykset tai esimerkkitapaukset.

[amaznode via information aesthetics]

Advertisements

Comments»

1. Pia - Monday, September 18, 2006

Ooh, oot yksi harvoja ihmisiä, jotka ylipäätään tietää, kuka Eric von Hippel on!!! Olin itte viime vuonna syksyn MIT:ssa ja viimeksi näin Ericin kesällä yhessä user innovation -seminarissa. Puuhailen jatko-opintoja lead user -kentässä, joten mikäli teet mitään edes etäisesti samaa, olis ilo vaihtaa ajatuksia. Suomessa kun ei kovin monta lead user -ihmistä ole.

2. Sami Oinonen - Monday, September 18, 2006

joo, ei ole paljoa siis ainakaan niitä jotka tutkivat asiaa. mutta mehän kaikki olemme jonkin tuotteen lead usereita, tai ainakin olemme vähintään ajatelleet jostain tuotteesta että “tämä on ihan ok, mutta minä laittaisin siihen vielä tuollaisen vivun, tuollaisen kytkimen, tekisin sen tuosta materiaalista tuon sijaan” jne.

olin muuten eilen alastaron moottoriradalla mopoilemassa ehkä kauden viimeistä kertaa, siellä oli 150 moottoripyörää, joista ainakin 50 oli enempi tai vähempi häkättyjä. voi sitä lead user innovaatioiden määrää!!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: