jump to navigation

Venetsiasta, Madonnasta ja pohjoismaisesta yhteistyöstä Tuesday, September 19, 2006

Posted by Sami Oinonen in überkuul.
trackback

madonna-at-rome-mit-real-time-rome.jpg
Niin, olisihan sitä voinut lomalla käydä Venetsiassa. Ah, ne miljoonat horkkaiset pulut, viemäriveden viettelevä tuoksu, voipuva kuumuus ja muurahaisjonoina taapertavat turistit kaikki änkeämässä samoihin gondoleihin ja kameroiden eteen. Ja ne patsastelevat katumiimikot. Aaarrgghhh.

No, onneksi sitten kun Venetsiaa (tai pyramideja, Eiffelin tornia, Big Beniä ja Empire State Buildingia) ei enää ole, se löytyy uuden karheana vielä Las Vegasista. Juuri sellaisena postikorttiversiona kuin me sen haluamme muistaa.

Venetsiassa on törkeän kalliin kaiken kärsimisen lisäksi oikeastaan ainoa kokemisen ja näkemisen arvoinen asia Venetsian biennaali. Muutama vuosi sitten tapahtuma oli silkkaa hardcorea. Riitti loppuelämäksi taide-elämyksiä. No melkein, jos nyt ei lokakuussa lähes valovuoden tauolta palaavaa Sopranos-ihmeteosta lasketa mukaan.

Jos biennaaliin eksyy vaikkapa ensi vuonna, kannattaa käydä tsekkaamassa ihan mielenkiinnosta pohjoismaisen yhteistyön nykytila, hedelmä ja tulevaisuus – yhteispohjoismainen paviljonki. Se on, ja tässä komppaan kerrankin hesaria, ns. syvältä. Kolkko, turha, kaukana. Samaa sarjaa kuin viereisten Pohjois-Korean ja Turkmenistanin paviljonkien porkkanamehutarjoilut täydellisen suorine muovimukirivistöineen.

Väkisinkin tulee mieleen, että pitäisiköhn Suomen irrotautua koko yhteispohjoismaisesta kuolinkamppailusta ja polkaista pystyyn oma biennaalinsa, oikea steroideilla käyvä ARS + ARS Electronica + Uuden Musiikin Festivaali. Syntyisiköhän sitten jotain samanlaista kuin mitä MIT on saanut aikaan Rooman kaupungin kanssa?

Tässä MIT:in Real Time Rome-hankkeessa kerätään reaaliaikaista liikedataa mm. takseista, busseista ja kännyköistä. Esimerkin kuva kertoo kännykkäliikenteen Madonnan konsertissa Roomassa kappaleen Live to Tell aikana, jossa hänen taustalleen oli projisoitu risti. MIT kuvaa Real Time Rome-hanketta näin:

By revealing the pulse of the city, the project aims to show how technology can help individuals make more informed decisions about their environment. In the long run, will it be possible to reduce the inefficiencies of present day urban systems and open the way to a more sustainable urban future?

Hanke on nyt esillä Venetsian biennaalin International Architecture Exhibitionissa. Projektin tuotos on vähintäänkin yhtä mielenkiintoinen kuin vastaavalla hankkeella San Franciscosta (Cabspotting).

[Real Time Rome]

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: