jump to navigation

Absoluuttinen totuus Friday, September 22, 2006

Posted by Sami Oinonen in brändit.
trackback

angel-and-devil.jpg
Kun Microsoft julkaisee kannettavan musiikkisoittimen, jolla se yrittää heiluttaa iPodin dominanssia, niin asiassa ei ole oikeastaan mielenkiintoista se mikä on medioiden ja mielipidevaikuttajien tuomio laitteesta, tai tuleeko laite menestymään, vaan se miten Mac-kultti reagoi asiaan.

Tämä on mielenkiintoista siksi, että kultin reaktio on niin surkuhupaisen ennalta arvattavaa. Tämä on ns. ottanut kupoliin jo vuosia. Tämä äärettömän pieni, mutta valitettavan äänekäs fundamentalistiryhmittymä kokee elämäntehtäväkseen kyykyttää kaikkea mitä vähänkin pihahtaa Redmondin suunnasta, tai itse asiassa kaikkialta muualta kuin Cupertinon sylistä.

Mac-fanipojille Microsoft on suuri saatana ja tuomiopäivän airut ja kaikki mitä se tekee, riippumatta siitä olisiko se sitten objektiivisesti tarkasteltuna loppupeleissä Pietarin puhuttelussa siten miten hienoa tahansa, ansaitsee heti kättelyssä heidän jakamattoman vihansa.

Esimerkkinä, geek-saitti Engadet.com haastatteli Microsoftin VP J Allardia taannoin Zune-musiikkisoittimen tiimoilta. Padot murtuivat ja artikkelin kommenttiosio täyttyi pyyteettömistä ja antaumuksellisista Mac-fanipoikien jurpokommenteista. Jopa siinä määrin, että saitti on siivonnut tylyimmät heitot, siis ne joilla ei ole mitään tekemistä minkään kanssa, pois kommenteista. Pahoin pelkään että sitä päivää emme tule koskaan näkemään jolloin patavanhoillisen Mac-kultin konsensus olisi jotain seuraavaa:

Eiks ookin oikeesti ihan kiva että tulee kilpailua vaikkapa musasoitinmarkkinoille, ehkä se pakottaa Applenkin avaamaan oviaan ja innovoimaan tiukemmin. Ei oo kato varaa löysäillä. Kattokaas miten Sonyn pleikkarin kävi kun Xbox oli meidänkin mielestä paljon parempi laite. Nyt on Sonyn parempi skarpata. Hei ja ehkä soittimet tulee sitten kilpailun myötä vielä paremmiks. Ajatelkaa. Oisko se hyvä juttu, oisko? No kyllä. Eläköön Microsoft, eläköön kilpailu!

Ja aivan samoin kuin voimme hymyssä suin taivastella Mac-kultin arvattavissa olevaa narinaa, voimme samoin hymistä sitä, että aina löytyy joitakin luopiobesserwissereitä, jotka kritisoivat aina yhtä ennalta-arvattavasti ennalta-arvattavaa Mac-populaa. Ettäs kehtaavat.

Advertisements

Comments»

1. PA - Saturday, September 23, 2006

Sitten olemme me astetta pahemmat elitistit, joita ei kiinnosta kun Zune ei kerran toimi mäkillä.

2. Sami Oinonen - Saturday, September 23, 2006

jep, te olette pahimpia, mutta kyllä käsittääkseni mikä tahansa uudehko laite toimii usbin kautta ainakin massamuistina macillä, siis myös zune. eli kai sitä voi soittaa macilläkin tuolla tavoin, varsinkin kun se toistaa aac:ta ….

3. Lurker - Saturday, September 30, 2006

Mac-kulttia se on kai tämäkin, tosin ei myönteisessä muodossa – kts. “vihreä omena” l. Green Apple.

4. Sami Oinonen - Saturday, September 30, 2006

joo, tuosta on puhistu kaikissa mac-kultin blogeissa. greenpeace on hyvällä asialla tosin tyypilliseen kärjistettyyn tyyliinsä. harva mac päätyy jätteeksi, sillä ne ovat vain niin hienoja, ettei niistä malta koskaan luopua. ja jos luopuukin, niin aina niille löytyy ostaja. kultti pitää huolen omistaan.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: