jump to navigation

Mies ostaa kaupunginosan Friday, October 20, 2006

Posted by Sami Oinonen in bizarre.
trackback

stuyvesant-and-peter-cooper-village.jpg
Jerry Speyer on amerikkalainen kiinteistösijoittaja, joka omistaa Rockefeller Centerin lisäksi kiistattomasti maailman kauneimman rakennuksen (Chrysler Building). Hän päätti laajentaa sijoitussalkkuaan ostamalla New Yorkista kokonaisen kaupunginosan. 11 232 asuntoa, 110 rakennusta.

Näin alunperin toisen maailmansodan veteraaneille rakennetut ja nykyisin 25 000 asukkaan suhteellisen huokeahintaiset Stuyvesant Town ja Peter Cooper Village vaihtoivat omistajaa 5,4 miljardilla taalalla. Tämä kuvassa vaaleammalla näkyvä itäisen Manhattanin alue on asukasmäärältään (ihanan) Töölön kokoinen ja 0,32 neliökilometrin pinta-alallaan Helsingin kantakaupungissa Kaartinkaupungin kokoluokkaa.

Huhut kertovat, että Jerry aikoo ostaa jotain Helsingistä, sillä Helsinki on “cool and fashionably in”. Miten olisi Lauttasaari? Ehkä, ehkä. Selkeä kokonaisuus, vehreä ja kaunis saari. Vaikka Lauttasaari on noin kymmenisen kertaa isompi kuin mitä tällä viikolla Jerrylle tarttui kauppakassiin, uskon että hän voisi loihtia tämän haasteellisen saaren uuteen kukoistukseen.

Sinnehän voisi rakentaa vaikka kansainväliset mitat täyttävän moottoriradan ja parin neliökilometrin laajuisen teknologiapuiston. Vihdoinkin saisimme nauttia formuloista, motogp:stä ja kaikista teknologian riemuvoitoista ja ihmeistä Itämeren helmen mereisessä syleilyssä. Ainoa ongelmahan on tietenkin kaikkea hamaan tappiin vastustavat taantumuksen suuret voimat eli itseriittoiset ja uppiniskaiset kansalaisdemokratian junttapaalut. Siis lauttasaarelaiset. Ehkäpä heidät voitaisiin hajasijoittaa Espoon saaristoon.

Ensimmäinen, toinen ja komas kerta. Myyty!

Advertisements

Comments»

1. Angela - Friday, October 20, 2006

Wau, olisipa kätevää jos voisi ostaa kokonaisen kaupunginosan ja muuttaa sen mieleisekseen, häätää kaikki epämieluisat tyypit pois. Hmm. minä ostaisin varmaankin Hgin Kruununhaan…merta, komeita kortteleita ja lähellä kaikkea 😀

2. Sami Oinonen - Friday, October 20, 2006

Sanos muuuta, minä ostaisin Lauttasaaren ja rakentaisin sinne nuo kuvaamani asiat. Ja ilmainen sisäänpääsy + kahvit ja pulllat kirkkonummelaisille!!!

3. Angela - Friday, October 20, 2006

vais niin 🙂 Toisaalta voisin ostaa Sipoonkin samaan syssyyn…pääsisi maaseudulle, kun kyllästyy pakokaasuihin! Kerrassaan Yyberkyyliä! ,D

4. rinsu - Friday, October 20, 2006

Minä ostaisin Lahden Anttilanmäen, ja tarjoaisin talot kavereille. Saataisiin kiva yhteisö, jossa saisi vuoroperjantaisin järjestää Viikonlopun Avajaisia, kukin valitsemallaan tyylillä.

5. Petja Jäppinen - Monday, October 23, 2006

Jos ihminen panee eläessään tötsypäissään alaikäisiä savolaisia samaa sukupuolta olevia poliisikoiria, se syntyy seuraavassa elämässä Lauttasaareen.

Jos jonkun kaupunginosan haluaisin, niin Granadan Alcaiceria tai Barcelonasta Laietanan pohjoispuolella olevan alueen. Myös Piombinossa yläkaupunki voisi kelvata. Tai Villanova Monteleone, joskin sieltä on vähän liian pitkä matka merelle..

Lontoossahan Phil Grovenor niminen kaveri omistaa Sohon, Westminsterin, Mayfairin ja muutaman muun kaupunginosan. Talot on vuokratonteilla. Philin eräälle esi-isälle määräsi lääkäri maalaisilmaa, ja Mayfairin niittu ja Westminsterin luostarin vanhat pellot tulivat juuri myyntiin, niin ei kun kiinni.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: