jump to navigation

Keksi sukellellen Saturday, October 21, 2006

Posted by Sami Oinonen in bizarre.
trackback

nakamats-invents.jpg
Japanilainen Yoshiro Nakamatsu (aka Dr. NakaMats) on merkillisen hullunhauska pellepeloton. Hän väittää keksineensä faksin, tietokonelevykkeen, syntetisaattorin ja yli 3200 muuta enemmän tai vähemmän merkityksellistä asiaa. Hän kehittelee parhaillaan japanilaisten hedelmällisyyden ja syntyvyyslukujen parantamiseksi Love Jet-seksisuihketta, joka vapauttaa libidon ja samalla parantaa myös muistia ja vähentää ihon vanhenemista.

Vaikka Nakamatsu on jo 78-vuotias, tavoittelee hän 7000 keksinnön rajaa. No, se onnistunee, sillä hän on arvioinut elävänsä 144-vuotiaaksi. Nakamatsusta tuli keksijä renessanssihenkisen äitinsä ansiosta, joka opetti hänelle fysiikkaa, kemiaa, englantia, historia ja huumoria kolmevuotiaasta saakka.

Nakamatsun viisivaiheisen “Pagoda of Creativity”-keksimismetodin viimeinen vaihe on mielenkiintoinen. Hän kertoo PingMagille näin:

How do you ‘trigger’ an invention?

A lack of oxygen is very important.

A lack? Isn’t that dangerous??

It’s very dangerous. I get that Flash just 0.5 sec before death. I remain under the surface until this trigger comes up and I write it down with a special waterproof plexiglas writing pad I invented.

Eli eikun uimahalliin upoksiin ja inspiraatiota odottelemaan. Ehkä ideat lähtisivät tuolla tavalla pulpahtelemaan aivan eri sfääreihin. Olenkin pitkään pohtinut yhtä ideaa, ehkä tuolla tavalla saan sen kristalloitua. Olen nimittäin ajatellut, että olisikohan käyttöä sellaiselle lihasvoimalla toimivalle kevyelle kulkuneuvolle, jonka rakenne perustuisi vaikkapa metallirungossa kiinni oleviin kahteen peräkkäiseen pyörään. Kutsun ajatustani nimellä “kaksipyörä.”

Advertisements

Comments»

1. Angela - Saturday, October 21, 2006

Hurrrjaa. A lack og understanding: Mistähän sen sitten tietää, koska on 0,5 sekunnin päässä sitä viimoista hetkeä…? glups.

2. Sami Oinonen - Saturday, October 21, 2006

varmaan yrityksen ja erehdyksen kautta 🙂

ja entäs sitten kun idea tulee puoli sekuntia ennen kuolemaa ja sitten näppäilet sen vielä ….eikö sitä sitten ala olla jo aika kuollut. kuinkahan monta kertaa herra Nakamatsu on ongittu altaan pohjalta. Mutta hieno mies kaiken kaikkiaan, tuollaisia velhoja tarvitaan.

3. Angela - Saturday, October 21, 2006

Uups, tulipas monta kirjoitusvirhettä sorry….vitsi, kun ei pääse korjaamaan, mutta näköjään ymmärsit.

Varsinainen welho onkin herra Nakamatsu. Velhoja tarvitaan…ja hengenpelastajiakin 😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: