jump to navigation

Suullisesta perimätiedosta Tuesday, October 24, 2006

Posted by Sami Oinonen in web.
trackback

lopen-uupunut-maitolava.jpg
Osallistuin viime viikon perjantaina paljon aaltoja keränneeseen kalliolaisten blogipossikseen. Ajattelin, että no mikä ettei, sillä olenhan minäkin Kalliossa asunut. Ajattelin, että olisihan se kiva nähdä tekijät salanimiensä takaa. Ajattelin, että olisihan se hyvä tavata niitä tietokoneensa kautta kommunikoivia ihmisiä, jotka tuntuvat pyörittävän Suomen blogitaivaan ydintä. Siis sitä toista ydintä. Neuleseurakunnan kokoontumisajoista en juurikaan tiedä, vaikka olen kyllä sitä mieltä, että open source-neulomisessa on jotain todella ainutlaatuista.

Blogimiitti, tuo hauskanpidon, sosiaalisen pääoman kartuttamisen ja henkilökohtaisen brändinrakentamisen ABC, oli hämmentävä kokemus. Olo oli alussa kuin luokkakokouksessa, paitsi että olin jonkin uskomattoman aikapoimurepeytymän kautta päätynyt täysin väärän luokan muisteloihin. No tämähän oli hyvin ymmärrettävää, sillä enhän minä olllut tavannut possesta aiemmin ketään, niin no paitsi Marin ja Kallion oman Justin Timberlaken.

Mutta kyllähän sitä juttuseuraa löytyi kun tunki itseään härskisti vain joka paikkaan. Tavoilleni uskollisena vaahtosin moottoripyöristä enemmän kuin lääkäri määrää, mutta olenkin aina ollut sitä mieltä, että “kun ymmärrät intohimoista (moottoripyöräilijää), niin ymmärrät elämää.” Ei auttanut, onnistuin silminnähden pitkästyttämään kuoliaaksi ainakin PA:n, Skrubun ja Seppäsen, joka myös pitkästyi Justinin ja minun neppisskabavisioihin. Jotain mustatukkaista naistakaan neppailu ei napannut.

Luksuksen Sarnon kanssa visioimme moottoripyöräblogia. Hän on selkeästi hieno ihminen, ja hänen bloginsa on Suomen tyylikkäin. Maan Poven Mika on myös hieno ihminen, maisema-arkkitehtuuri on kiehtovaa. Pörrön kanssa vaahtosimme käsityötaitojen katoamisesta. Se on surullista. Onneksi on ihmisiä kuin hän. Joku mustatukkainen nainen halusi tilata minulta keittiöpöydän. Sanoin kauniisti, ettei minulta ihan sellainen onnistu. Junakohtaus kertoi minulle mainonnan raadollisesta maailmasta. Se oli hieno tilitys. Opin paljon. En ryhdy copywriteriksi. Mutta koska tavoilleni uskollisena kompensoin myöhäistä saapumistani aikaisella poistumisella jo ennen puoltayötä, niin harmittavasti missasin Kriisin, Haakanan, ja Keravan. Se ei ollut hienoa.

No, kannattaako blogimiitteihin osallistua (jos ei asu Kalliossa)? Kyllä kannattaa, se on itse asiassa hyvin suotavaa. Ja syitä on kolme. Ensinnäkin, vieraiden ihmisten kanssa keskusteleminen, yllättävää kyllä, avartaa. Toiseksi, Kallionytimen kautta kukin meistä vanhoista kalliolaisista voi ymmärtää tämän hienon kaupunginosan nykysykkeen ja -stimmungin. Kolmanneksi, ja kuten kaikkien yhteisöjen suhteen, on ytimen vahvistaminen kaikkien tehtävä, vaikka yhteisön pienin yhteinen nimittäjä olisikin sitten bloggaaminen.

Miten Kallion blogiytimen tulisi jatkossa varmistaa, että untuvikkojen induktio blogmiitteihin sujuisi joustavasti? Minulla on ehdotus.

Kun henkilöt saapuvat blogitapaamisiin, olisi heillä valittavanaan kolme tapaa.

  1. Ensimmäinen olisi Finskin Emmerdale multipassin omistajien kaltainen Superduperubermensch-tiski, joka olisi siis tarkoitettu niille, jotka ovat osallistuneet blogimiitteihin vähintään vuodesta 1996, siis tiettävästi siitä asti kun jokainen meistä on aloittanut ainakin bloggaamisen pohtimisen jollain tasolla ja vähintään alaviitteissä. Tämä kerma ohjattaisiin suoraan tapaamispaikan keskimmäiseen pöytään, jonka täytyisi olla pyöreä, tai mielummin n-sakaraisen tähden muotoinen.
  2. Toinen tapa olisi edetä tapahtumaan Prospekt-tiskin kautta. Se olisi tarkoitettu niille blogineitsyeille, jotka olisivat ensimmäisiä kertoja tulossa tapaamisiin. Sellaiset kuin minä. Heidät sijoitettaisiin istumaan pyöreän pöydän ympärille sijoitettuihin pöytiin.
  3. Kolmas tapa olisi käydä portista Hangaround-tiskin kautta. Tämä olisi tietenkin niille, jotka ovat jostain erittäin traagisesta syystä kiinnostuneet bloggaajista. Heidät ohjattaisiin istumaan Prospektilaisten pöytiä ulommille pöydille.

Tällä asetelmalla varmistettaisiin eliaslönnrotimainen kansanperinteen jatkuvuus. Eli jos vaikka jotakin Prospekt-blogineitsyttä askarrattuisi suuret kysymykset kuten “Miksi sinä bloggaat?”, “Miksi minun pitäisi blogata?” tai “Miten C-listan bloggaajasta tulee vauhdilla A-listalainen ja mitä merkitystä sillä on…riittääkö jos kommentoi ja linkittää?” niin pyöreän pöydän multipassin haltija kertoisi vastaukset, jotka vanhin Prospekt jakaisi sitten pöydässään, ja joku heistä heittäisi vastaavasti tiedolla Hangaround-pöytää. Nopeaa, tehokasta , luonnollista ja reaaliaikaista.

Voin jo nähdä miten muutaman vuoden päästä blogimiittejä tullaan valtavan suosion takia pitämään Jäähallissa, joka muodoltaan on muutenkin ihanteellinen suullisen perimätiedon viraaliin levittämiseen. Ja siellä voi tehdä myös siististi aaltoja.

***
Disclaimer: Tämä kirjoitus sisältää lakisääteiset vähintään 15 linkkiä suomalaisiin blogeihin.

Advertisements

Comments»

1. Lauri - Tuesday, October 24, 2006

En minä oikeasti pitkästynyt. Ihmisillä täytyy olla intohimoja.

2. Angela - Tuesday, October 24, 2006

En tästä blogimiitistä sen kummemmin tiedä, mutta onpas hieno usva-kuva! Usvainen, sumuinen tai senmallinen kuva aina tehoaa meitsiin! Uuhah. Ja prätkät myös 🙂 hrrrrm. Miksei myös muut fillarit…

3. Zepa - Tuesday, October 24, 2006

Jaha, säkin olit siellä vaikka Kriisi – jonka kans siellä nurkassa istuttiin – sanoi ettet ole. Missasin myös väh. Mertenin, Junakohtauksen ja Mainonta-Antin. Ne oli varmaan just ne tyypit, joita en ollu ikinä nähnyt, enkä jaksanut mennä heippailemaan.

No niin, taf lak. Paremmalla jaksulla sitte varmaan joskus (jonain fiksumpana vuodenaikana, veikkaan).

4. Sami Oinonen - Wednesday, October 25, 2006

lauri: no hyvä, ensi kerralla eri aiheet kuitenkin..tai ehkei

angela: otin tuo kun ajoin lopelle viikonloppuna …ajamaan tietty enduroilla… tuo maitolaituri on tietenkin vertaus entisaikojen turinointituokioihin joita on ainakin nuorison keskuudessa harrastettu maitolaitureilla, näin minulle on kerrottu

zepa: ehkä pitäisi jokaisella olla teemansa mukaiset t-paidat, kuten Keravalla oli. Ei jäisi jossitteluille sijaa.

5. Just Sopivasti - Wednesday, October 25, 2006

“Kallion Justin Timberlake”

Voi jeesus…

6. Sami Oinonen - Thursday, October 26, 2006

js: jep huono huono, mutta parempaan en pystynyt, toisaalta kyllä minä ainakin haluaisin olla JT, saisi laulaa ja siitä vielä voita leivän päälle, ei paha

7. Hurina - Monday, October 30, 2006

Jaahas, no olisit kyllä voinut sanoa, että olet täältä. Ajattelin jossain vaiheessa, että sinulla on varmaan oikeasti joku hämärä neppisblogi jossain.

t. Mustatukkainen nainen nro 1

8. Sami Oinonen - Monday, October 30, 2006

no ensi kerralla sitten sanon. ei ole mulla neppisblogia, mutta toivoisin että olisi, kaikista paras neppissaitti on tietenkin. http://neppisweekly.com …joka tuntuu olevan jostain syystä nyt alhaalla. muttei haittaa, sillä kausihan on jo ohi


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: