jump to navigation

“Bling” sanoi pesukone Saturday, October 28, 2006

Posted by Sami Oinonen in design.
trackback

samsung-washing-machine-with-a-lady.jpgSamsung on oivaltanut jotain mitä muut pesukoneiden valmistajat eivät ole vielä edes tajunneet voivan olevan mahdollista oivaltaa. Nimittäin sen, että myös erittäin arkisesta kodinkoneesta voi hiukan tuunaamalla saada esiin sen syvimmän olemuksen.

Samsung on hieman blingauttanut pesukonetta palkkaamalla suunnittelijaksi korealaisen muotisuunnittelijan Andre Kimin. Lopputulos ei ole ollenkaan hassumpi. Kuvan pesukone on selkeästi “an object of desire.” Kyllä valkopyykit ja muut singahtelevat aivan eri kieroksilla tällaisen kultaperhos- ja lehväteemaisen pesukoneiden rollsroycen kyydissä.

Mitä seuraavaksi? Uskoisin, että ainakin Suomen mittakaavassa kannattaisi panostaa saunakiukaisiin. Arkinen, mutta erittäin keskeinen kapistus. Ehkäpä leijonatassuinen ja kultamaalattu kiuas rubiininvärisin kivin toimisi saunassa oivana katseenvangitsijana perinteisten suonikohjujen ja selluliitin sijaan.

[Akihabara News]

Advertisements

Comments»

1. pni - Saturday, October 28, 2006

Vielä kun ne kiukaan rubiininväriset kivet loistaisivat kun ovat lämpimiä niin johan olisi… ja miksei loistaisi, onko kukaan laittanut valoa (ei siis vain vastusten hehkua) kivien alle? Sinnehän voisi virittää punaisen loisteen. Tai ehkä jopa lämmön mukaan väriä vaihtavan valon.

2. XJ - Saturday, October 28, 2006

Hmmm, nyt näyttää siltä, että tarvitsen kylpyhuoneeseen wuf-wuf wooferin lisäksi myös designatun pesukoneen. Ilman muuta 🙂

3. Kerma - Saturday, October 28, 2006

Samsung ei uskaltanut olla niin radikaali kuitenkaan, että olisi käyttänyt miesmallia (tai luottanut pelkkään koneeseen). Liian edistyksellistä oliskin ollut. Voi voi.

Mutta bojot Samsungille. Se on viime aikoina vetänyt mun pinnoja kotiin vähän joka-asiasta! Ja ihmettelen syvästi, ettei tuollaista tuunausta ole vielä enempäänsä harrastettu.

4. Angela - Saturday, October 28, 2006

No mutta. Blingbling. Tässä se on. Kone kuin koru! Pesukone, joka on KAUNIS. Minä tahtoo!

Kiuas sensijaan…hmm…riippuu saunasta varmaan. Ottaisin ne rubiinit mieluummin korviini. 😀

Samsungille multakin monta pistettä!

5. Sami Oinonen - Saturday, October 28, 2006

pni: varmasti voisi virittää vaikka minkälaisen ekkupeltomäki-valoshown, joka ei pelkästään reagoisi lämpöön vaan joka sykkisi myös saunamusiikin mukaan

xj: niin, ehkäpä voitkin sitten esitellä “object of desire”-kotiasi sitten tulevaisuudessa vaikkapa Gloria-lehdessä. Teemana vaikka “funktionaalisen kitschin juhlaa”

kerma: miesmalli olisi puhutellut aivan yhtä hyvin. Miehet olisivat ehkä silloin tuumineet, että he voisivat ostaa tuon koneen helpommin koska heidän kaltaisensa nojailee jo pesukoneeseen.

Perusongelma on kuitenkin se, että harva mies osaa käyttää pesukonetta. Minä en ainakaan tähän päivään mennessä ole tajunnut mitä mikin ohjelma ja ikoni siinä pesukoneen kyljessä tarkoittaa. Väitän kuitenkin, että kyse on enemmän saamattomuudesta (mitä tulee kotitöihin tai niiden ajattelemiseen) kuin aivokapan puutteesta. Painan pesukoneesta yleensä vain joitain kombinaatioita säkällä ja toivon, että aparaatti sitten sylkäisee puhdasta vaatetta ulos kidastaan. Ja kun kauppalistassa lukee vaikka “kirjopyykkipesuaine” menen täysin lukkoon kaupassa, sillä en tiedä mitä se tarkoittaa. Sillä en edes halua ajatella, mitä se voisi tarkoittaa koska kotityöt ovat vain niin ikäviä asioita.

Toisaalta, voihan tuon mainoksen nähdä olevan miehille suunnatun, sillä siinä kaunis nainen keikistelee. Ehkä Samsung on ajatellut, että mainoksen avulla mies ostaa vaikkapa vaimolleen lahjaksi tuon kauniin laitteen. Nainen käyttää laitetta ja mies ihailee rummun pyörintää, joka muistuttaa kyllä erehdyttävästi pinnavanteisen klassikkoauton pyörän pyörimistä. Kultainen keskiö ja kaikkea.

Oli miten oli, olen täysin vakuuttunut että jos joku pesukonevalmistaja toisi markkinoille sellaisen pesukoneen jossa olisi vain yksi nappi ja jossa lukisi “Ignite” “Launch” tai “Terminate”, niin sitä myytäisiin valtavia määriä. Ja nimenomaan miehet ostaisivat sitä. Sehän olisi kuin painaisi hissin nappia tai jotain laukaisunappia. Tällainen yksinkertainen kone mullistaisi miesten kotitöihin osallistumisen. Ja perheonni kukoistaisi entisestään. Mutta kuka on se ensimmäinen pesukonevalmistaja, joka tajuaa hyödyntää juuri sitä tosiseikkaa, että miehet on ehdollistettu välttelemään kotitöitä hamaan tappiin asti ja juuri tämän takia kojeiden pitäisi olla ultrayksinkertaisia ja ne pitäisi muotoilla miehiä kiinnostavalla tavalla.

angela/kerma: Samaa mieltä, Samsung on tehnyt hienoja laitteita. Huomaamatta alkaa kotona olla sitä siellä sun täällä.

6. Marjut - Saturday, October 28, 2006

Ooh. Muuta en pysty sanomaan.

7. Angela - Saturday, October 28, 2006

Minä ajattelin, että kuvassa olisi itse suunnittelija…

8. Angela - Saturday, October 28, 2006

oho, sorry tulipa oikein kolmeen kertaan tuo kommenttini 😉

Niin ja nyt kun luin nimen kunnolla, sehän olikin miehen nimi. Jotenkin ajattelin, että suunnittelijan täytyy olla nainen 😀 olenpa nyt hajamielinen…voi herran jestas sentään.

9. Sami Oinonen - Saturday, October 28, 2006

angela: koitas nyt skarpata vaikka viikonloppu onkin, kyllä tuo näyttää ihan selkeästi miehen suunnittelemalta, kuten onkin. jos tuon olisi suunnittelut nainen, olisi pesukoneen ovessa kaksi lasia, ja välissä olisi joku lumihiutalepallojen kaltainen maisemaidylli. sitä lumihiutaleiden hypnoottista leijailua olisi mukava kait sitten tiirailla pesun lomassa.

10. Angela - Saturday, October 28, 2006

No skarppaan. Yritän. Keskityn.

Naisen suunnittelemana tuo kone olisi ainakin helppokäyttöinen ja hiljainen ja suitsuttaisi hyvää tuoksua pesiessään ja viikkaisi vielä vaatteet hellän kuivauksen jälkeen ja pukkaisi siistit pinkat kauniisti ulos. 😀 Kiitos!

11. Zepa - Sunday, October 29, 2006

Sami, ei mikään oo vaikeeta sen jälkeen kun on lukenut käyttöohj.. ai niin, mutta eihän tosimies VOI lukea käyttöohjeita. Ei mitn, hyvää yötä.

12. Sami Oinonen - Sunday, October 29, 2006

zepa: oikein, en ole tähän päivään asti yhtäkään käyttöohjetta lukenut ja hyvin on mennyt, olen vähän selaillut niitä mutta niissä on aina liikaa tekstiä ja liian vähän kuvia. miehelle on kunnia-asia saada värkki kuin värkki toimimaan omilla hoksottimilla, ei lainaopein.

13. BAMBU - Monday, October 30, 2006

Olisikos mainoksen malli kenties pesukoneen suunnittelija?

14. Sami Oinonen - Monday, October 30, 2006

voi kuin olisikin, muttei. Andre Kim on vanha mies, korealainen suunnittelija, jonka muinoin mm. Michael Jackson halusi hovisuunnittelijakseen.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: