jump to navigation

K-Billyn seiskytluvun supersoundeista…vielä kerran Sunday, October 29, 2006

Posted by Sami Oinonen in taide.
trackback

reservoir-dogs-15th.jpgEi uskoisi. Reservoir Dogs on kohta viisitoistavuotias. Onko siitä todellakin niin kauan kun Tarantino teki viimeksi kunnon elokuvan? Tai olihan Kill Billit ok, mutta vain ja ainoastaan Uma Thurmanin ansiosta. Jumalatar*.

No nyt leffaa saa tyylikkäässä Mr. Blonde-bensakanisterijuhlaboksissa. Wikipedia, tuo aikamme taltioija, kertoo leffasta erittäin tärkeän triviatiedon. Leffassa sanotaan vaivaiset 269 kertaa “fuck”. Aika huonosti verrattuna elokuvaan Fuck, jossa runoiltiin nelikirjaimisesti sentään 629 kertaa (6.76 fucks per minute).

Kaikesta huolimatta oiva joululahja anopeille ja kaikille anopinmielisille, sillä he ovat varmastikin ainoita, jotka eivät ole tätä pätkää vielä moneen kertaan nähneet.

***

*) Sivujuonteena mainittakoon yksi pienen elämäni tähtihetkistä. Päivä jolloin näin Uman livenä. 2000-luvun taitteessa Uma vieraili Nykissä pienessä Classic Stage Company-teatterissa. Hän esiintyi Molieren Ihmisvihaaja (The Misanthrope)-näytelmässä. Hinkkasin nettivarausjärjestelmässä istuinpaikkaa ja päivää niin kauan, että sain varmasti eturivin parhaimman paikan. Mahdollisuuden olla aivan Umaa liki. Uuh.

Hän oli valtavan kaunis. Hänen jalkansa olivat valtavat räpylät. Hän ei osannut näytellä teatterissa. Ei haitannut. Olin myyty.

Advertisements

Comments»

1. erkka - Sunday, October 29, 2006

Hitto. Tuo leffa on ostettu jo VHS-kasettina, DVD-importtina ja sittemmin Trantino-boxin mukana. Nyt sitten tekivät tuommoisen houkutuksen. Eikä kulutusjuhla pääty siihenkään. Seuraavaksi tulevat Dogsin HD-formaatit ja niiden jälkeläiset… Argh. Mutta se on vain hinta joka on maksettava, jotta mahdolliset lapsenlapset pääsevät petraamaan dialogiaan asiallisen opetusvideon johdatuksella.

…niin, ja tuo Uma juttu. Olen kade, myönnetään.

2. Angela - Sunday, October 29, 2006

Hieno leffa todellakin ja pidän myöskin Umasta, upea nainen ja ärsyttävän täydelliset ja pitkät sääret 😉 Bensakanisteriboxi on hieno!

Muuten, Goodfellas-leffassa f-word esiintyy “vain” 246 kertaa, mutta herra Pesci lausuu niistä useimmat – vakuuttavasti. Hän on epäilemättä filmitaivaan f-word -kunkku. Katsokaa täältä vaikka Casino-video: http://www.youtube.com/watch?v=1mZjuqN0XdATuo

3. Angela - Sunday, October 29, 2006

Eli tässä uudestaan linkki:

Miksen minä KOSKAAN onnistu ekalla kerralla!!

4. Sami Oinonen - Sunday, October 29, 2006

erkka: näinhän se on, aina pitää uutta formaattia ostaa. olisi se hienoa jos voisi vain mennä verkkokauppaan ja ostaa oikeudet Reservoir Dogsiin loppuelämäkseen ja saisi sitten aina kunkin vuoden viimeisimmän teknologian mukaisen tallennusformaatin ja median kotiinsa. ja mitä dogsiin opetusvideona tulee, niin alun ravintolakohtaus ja tippaamisen etiikka on kyllä parhaimpia Amerikka tutuksi-kohtauksia koskaan.

angela: jep, pesci on goodfellasissa todella ärsyttävä, todella. ja hyi miten sharon stonekin kiroilee tuossa pätkässä.

5. Esa - Tuesday, October 31, 2006

Katsoin vasta äsken Sin Cityn. Hieno leffa, jossa hehkutetaan Tarantinonkin ohjauksesta. Ilmeisesti Tarantinon osuus oli yksi kohtaus koko leffassa. Kumminkin leffassa oli jotain todella positiivista samalla tavalla kuin Reservoissa, joka on ollut oma all time high toista kymmentä vuotta. Ehkä kaikista positiivisin juttu Sin Cityssa oli Rourken hieno suoritus – aikaisemmat kaverin “suoritukset” on jostain 80-luvulta. Ei Sin City ihan top 5 leffa ole -ainakaan vielä, mutta varmasti tulee pelkästään Rourken takia katsottua vielä ainakin pari kertaa.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: