jump to navigation

…ja artisti maksaa Friday, November 3, 2006

Posted by Sami Oinonen in brändit, musiikki.
trackback

greedy-gecko.jpg
Google osti Youtuben, jossa liikkuu paljon tekijänoikeudenalaista sisältöä, ja josta ei penninujeloakaan siirry oikeuksien omistajille. Odotettavissa on siis lakitupaa kilometrikaupalla ovista ja ikkunoista, kun mediatalot ja levy-yhtiöt syynäävät Youtuben laitonta sisältöä suurennuslasilla. No ei tietenkään.

Juuri ennen Google-kauppaa Youtube solmi Warnerin, Sony BMGn ja Universalin kanssa sisällön lisensointisopimukset, joilla ko. levy-yhtiöt saivat kukin pienen siivun Youtubesta. No nyt kun Google on ostanut Youtuben, herää kysymys mitä tästä kaikesta kostuu levy-yhtiöiden ikeessä viruva artisti. Ei mitään, jos on kaupan taustoista liikkuvia ikäviä huhuja uskominen. Kukin päättäköön itse. Mutta näin asiat ovat ehkä edenneet:

The media companies had their typical challenges. Specifically, how to get money from Youtube without being required to give any to the talent (musicians and actors)? If monies were received as part of a license to Youtube then they would contractually obligated to share a substantial portion of the proceeds with others. For example most record label contracts call for artists to get 50% of all license deals. It was decided the media companies would receive an equity position as an investor in Youtube which Google would buy from them. This shelters all the up front monies from any royalty demands by allowing them to classify it as gains from an investment position.

Vaikuttaa hämärältä, mutta joskus totuus on tarua ihmeellisempää. Jos näin on, niin tähänkin tapaukseen pätee sama totuus kuin mitä Googlen Sergey Brin sanoi taannoin kommentoidessaan Googlen päätöstä sensuroida hakukoneensa tuloksia Kiinassa.

I gradually grew comfortable, and I think we’re doing the right thing.

Jep. On ihan oikein, että artistit maksavat. Ihan oikein joo.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: