jump to navigation

Kallis urheiluauto ja hyvinvointi Saturday, November 18, 2006

Posted by Sami Oinonen in kuluttaminen.
trackback

audi-r8.jpg
Monen yöttömän yön ja valvotun päivän jälkeen olen tullut siihen johtopäätökseen, että jokaisen tulisi raapia kasaan noin 300 000 euroa ja hankkia itselleen erittäin kaunis urheiluauto. Vaikka seuraavat parikymmentä vuotta olisikin sitten näkkäri-maito-kuurilla. Miksi, mahdat kysyä. No siksi, että kalliin urheiluauton hyvinvointivaikutukset ovat kiistattomat ja moninaiset. Eli:

  1. Teiden kiiltävä viikate parantaa omistajansa itsetuntoa ja näin työnantajalle koituvat sairaspoissaolojen haitat pienenevät. Näin pitemmässä juoksussa (olen aina halunnut sanoa tuon, jes!) vähentyvät mielenterveydenhoitokustannukset vaikuttavat valtiontalouteen positiivisesti.
  2. Kaunis ja täten kallis urheiluauto saa myös kanssaihmiset hyvälle tuulelle ja hyvinvoiviksi. Itse autolla keekoilun lisäksi ei ole mitään hienompaa kuin kuulla ja nähdä matalasti murahtelevan sulavalinjaisen urheiluauton lipuvan ohitseen kaupunkikuvassa. Kalliin urheiluauton hyvinvoinnin kerrannaisvaikutukset ovat siis käsinkoskeltavat. Autollasi annat paremman huomisen kaikille ympärillesi.
  3. Kallis urheiluauto lisää kateutta. Kateus on hyväksi. Maailma ilman kateutta olisi tylsä, kolkko ja repaleinen paikka. Kuin kokis ilman sokeria, kahvi ilman kofeiinia tai rock ilman särökitaraa. Lähes kokemisen arvoinen, muttei aivan. Ilman kateutta ihmiset kuormittaisivat vielä enemmän sairaanhoitojärjestelmäämme, sillä kateus ja etenkin naapurisellainen antaa merkitystä elämälle, syyn jaksaa toiseen päivään ja särmää arjen ahjoon.

Tee siis päivän hyvä työ itsellesi, kanssaihmisille ja koko Suomelle. Hanki kallis urheiluauto. Ja jos paalua ei riitä ihan Ferrariin, niin aloita vaikka kuvan Audi R8:lla. Porsche Boxster käy myös. Se on sentään Suomessa tehty.

Advertisements

Comments»

1. Petja Jäppinen - Saturday, November 18, 2006

Urheiluauto on rahvaanomainen.

Auton pitää olla henkilökohtainen ja sen pitää olla ylellinen.

Sen pitää olla Petja Jugernaut, maailmojen hävittäjä.

2. Isko - Saturday, November 18, 2006

Lisäksi voisi mainita tämän kulutus-juhlat kansantaloudelliset vaikutukset. Lisää öljyä rattaisiin!

3. Sami Oinonen - Sunday, November 19, 2006

petja: Juggernauttisi on hieman pompöösi minun makuuni, hieman sellainen turboahdettu “The Homer”
( http://en.wikipedia.org/wiki/Oh_Brother,_Where_Art_Thou%3F )

mutta hyvä alku yhtä kaikki. Kuvaamasi juggernaut on varsin personoitu, mutta niinhän ovat kalliit urheiluautotkin. kyllä auton pitää olla tunnustettavaa brändiä, näin kateuskerroin potkii paremmin.

isko: eikä pidä unohtaa myöskään urheiluautojen kuurakettiteknologian liikenneturvallisuusvaikutuksia, sillä teknologian halventumisen myötä innovaatiot valuvat ajanmyötä perusautoihin…abs, luistonesto, turvatyynyt jne.

4. Ms Zepander - Sunday, November 19, 2006

Maito-näkkäri -kuuri myös hoikentaa kivasti. Kun jättää maidon pois ja jatkaa pelkällä näkkärillä, ihokin puhdistuu ja kirkastuu täydelliseksi parissa viikossa. Mikäpä sitten on ajellessa!

5. Petja Jäppinen - Sunday, November 19, 2006

Tiedätkö muutoin mitä autoa Hänen Majesteettinsa Kuningatar Elisabeth ajaa

6. Sami Oinonen - Sunday, November 19, 2006

ms z: niin, liikalihavuuden kustannuksethan ovat useita satoja miljoonia euroja vuodessa sepelvaltimotaudin, aikuisiän diabeteksen yms. takia. Eli jälleen uusi hieno syy hankkia kallis urheiluauto

petja: en tiedä, mutta minulla on aavistus siitä, että sinä tiedät ja että tarina pitää sisällään jotain Petja Juggernautin kaltaista 🙂 Tosin Ellu on jo kasikymppinen, enkä minä ainakaan päästäisi häntä rattiin.

7. Petja Jäppinen - Sunday, November 19, 2006

Hänen Majesteettinsahan on ammatiltaan autonasentaja ja ambulanssikuski, joten hänellä on ammattilaisen otteet.

Hänen Majesteettinsa on myös tehnyt näitä hommia jonkin verran, ennen kuin perheen firman pyörittäminen vei kaiken ajan, Lontoon palastuslaitoksen palveluksessa.

Edelleen Hänen Majesteettinsa saattaa ajaa itse Windsorin linnasta hevoskilpailuihin ja vanhan Land Roverin peruuttaminen ruutuun laukkaradan parkkipaikalle onnistui vielä 2002 silminnäkijälausontojen mukaan.

Edinburgin Herttua ajaa sitä vastoin paljonkin työajoja, hoitaessaan virkaansa Hänen Majesteettinsa Kuningattaren Ylimetsänvartijana, joka suomalaisessa tittelistössä vastaisi jokseenkin pehtooria tai isäntärenkiä.

8. Sami Oinonen - Sunday, November 19, 2006

wikipedian mukaan E oli WWII:ssa autonkuljettajana, tosin wikipediahan on todistettavasti ollut väärässä useaan otteeseen

9. Petja Jäppinen - Sunday, November 19, 2006

Hänen Majesteettinsa osallistui sotaponnisteluihin kuljettamalla haavoittuneita.

10. Isko - Thursday, November 23, 2006

Valtiohan voisi liikalihavuuden aiheuttamista terveydenhoitokuluista säästyneillä rahoilla tukea tätä mahtavaa hanketta – ns. “munan jatke tuki”.

11. Sami Oinonen - Thursday, November 23, 2006

isko: mahtava idea. kalliiden urheiluautojen verotusta voisi myös keventää, mutta tuo valtiollinen tukimuoto kuulostaa paremmalta, samaa kategoriaa kuin telakkatuet tms.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: