jump to navigation

Leikin loppu Sunday, November 19, 2006

Posted by Sami Oinonen in tee-se-itse.
trackback

manumminen.jpgKävin toistamiseen WeeGee-talossa. Ajattelin, että parempi koluta paikka läpikotaisin lyhyen ajan sisällä, sillä muuten jää homma tekemättä kuitenkin.

No, tällä kertaa keskityin vain Lastenpäivän säätiön ylläpitämään Suomen lelumuseoon. Se on pieni, mutta varmasti monelle hienoja muistoja täynnä. Ja siellä voi leikkiäkin. Löylymäki-kylän pienoismalli oli upea.

Mutta miten onkaan leikki ollut ennen epätoivoista ja… kertakaikkisen julmaa. Kuvassa on Apu-lehden paperinukke vuosimallia 1972 featuring …. M.A. Numminen! Hurjaa.

Siinä on lapset sakset täristen yrittäneet leikata Mauri Anterolle trendijumpperia päälle. Sääliksi käy. Paperinukke on niin aidon näköinen, että sehän voisi kiekauttaa ilmoille milloin tahansa “Olen nähnyt Helga-neidin kylvyssä”-biisin. Nyt ymmärrän sen, miksi 60-luvun alkupuolella syntyneitä usein kutsutaan “kadotetuksi sukupolveksi.” Tuollaisilla paperinukeilla leikit ovat arvattavasti kääntyneet aina  tällaisiksi:

“Leikitäänks sellasta, että M.A., Laila (Kinnunen) ja Harry Bee (Belafonte) menee lavatansseihin, ja että ne jois lavan takana pullon aikuisten mökäjuomaa, ja että sitten pojille tulis riitaa Lailasta?”

“Joo-ooo!!!”

“Ja sitten tulis poliisi ja ampus kaikki!”

“Joo-ooo!!!”

“Mä haluun olla Lenita.”

“Ma haluun olla Markus-setä.”

[Suomen lelumuseo]

Comments»

1. Angela - Sunday, November 19, 2006

Höpö, ei me noin leikitty 😉 mutta Maj-Len Eriksson oli kyllä hieno paperinukke. Muistan tuon M.A:nkin kirkkaasti. Onneksi se ei ole kuitenkaan se ensimmäinen muistikuva!! Mutta paperinuket oli jees. Tein usein kyllä itsekin niitä…ja waaau kuinka hieno oli kylän pienoismalli! Tekisi mieli mennä leikkimään.

2. Sami Oinonen - Sunday, November 19, 2006

Angela: taisi siellä museossa olla maj-lenin paperinukke myös, kuka lie. mutta jos sinulla sattuu olemaan vielä se omasi tallella, niin lelumuseo ottaa lelulahjoituksia vastaan kyllä.

Se pienoismalli oli kyllä mahtava, kerta kaikkiaan. Pakko mennä uudelleen ja uudelleen ja…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: