jump to navigation

Mitä miehet todella haluavat Monday, November 20, 2006

Posted by Sami Oinonen in design.
trackback

afro-and-70s-rule-ok.jpg
Uusimmassa Koti & Keittiö-lehdessä on artikkeli “Tosi mies viihtyy kotona” (11/2006). Siinä kerrotaan mitä mies toivoo kodiltaan, mitä ihailee ja mitä mies tarvitsee. Artikkeli sisältää hilpeitä iskulauseen omaisia yleistyksiä. Kuten:

Tätä mies toivoo: Tekniikkaa talon täydeltä, mutta sen pitää olla katseilta piilossa.

Oikein ja väärin. Tekniikkaa pitää olla, mutta sen pitää nimenomaan olla näkyvissä. Mitä enemmän laitteita, mitä monimutkaisemman näköisiä ja mitä mustempia, sen parempi. Kaikkein hienointahan olisi, jos vielä kaikki johdotukset ja putkistot kulkisivat huoneiden seinien ulkopinnoilla kiiltävissä teräsputkissa tavalla, josta Rammsteinkin olisi kateellinen.

Tätä mies ihailee: Valkoista, harmaata, mustaa ja ruskeaa.

Väärin. Musta on väreistä ainoa teknofiilin värikartastoon hyväksytty väri. Missä ovat kromi, harjattu teräs ja dynaaminen okra?

Tätä mies tarvitsee: Toimivan ja mukavan kodin, jossa on kunnon säilytystilat eikä turhaa tavaraa.

Oivallusten kermaa. Minä olen aina luullut, että me miehet haluamme epäkäytännöllisen kodin, jossa on nurkat täynnä turhaa tavaraa, muttei yhtään säilytystilaa. Onkohan miehen kodissa myös ovi ja huoneita? En tiedä.

Eipä ihmekään, että jutun kuvituksen huoneet ovat kuin jonkin modernin marlboromiehen solisevien vuoristopurojen varrella sijaitsevasta kaupunkiasunnosta. K&K:n kannattaisi jatkossa ensin ihan rohkeasti kysäistä miehiltä mitä he todella haluavat (ks. kuva!) ja sitten kirjoittaa aiheesta Se Lopullinen Reportaasi.

Advertisements

Comments»

1. sirankca - Tuesday, November 21, 2006

Koti & Keittiö-lehdessä kerrotaan aina täydellinen totuus jonka kaikenkattava valaistuminen ja uusien ulotuvuuksien ymmärtämiseen ilman ymmärtämistä tarvitaan monesti ei ymmärrystä. Niin ja kuka tätä uskaltaa uhmata on todennäköisästi mies. :/

2. Kriisi - Tuesday, November 21, 2006

Ette näe koko kirjoa. Tämä on taas naisten salaliittoon kuuluva hyökkäys, jonka tarkoituksena on yrittää muuttaa miestä sanelemalla mitä miehen oikeasti kuuluisi haluta!

3. Tino - Tuesday, November 21, 2006

Minulle todellinen unelmien täyttymys olisi robottiohjattu varasto josta pieni vainuvaunu hakisi kulloisenkin pelikonsolin tai keskeneräisen elektroniikkaprojektin sivupöydälle. sieltä sen voisi sitten siirtää käsitteleyyn samalla kun lukisin muutamaa sarjakuvalehteä, katselisin elokuvaa ja ammuskelisin seinässä olevasta luukusta Sturmgewehr 44:sella kohti mäellä olevia sotilassiluetteja.

Eteisessä saisi olla runsaasti tilaa vaatteille koska kotona ollaan luonnollisesti mulkkusillaan, tai jos naisseuraa siunaantuu niin verkkahousuissa.

Harppoessani siivousrobottien yli voisin samalla ottaa pienen naukun jaloviinapulloista joita lojuu sotilasrihkaman, kauko-ohjainten ja pornoDVD:en keskellä. keittiössäni olisi ainoastaan pöytä ja roskiskuilu johon pitsalaatikot sopivat taittelematta. Ruokailuvälineiksi riittäisivät haarukka ja terävä samuraimiekka jolla voisin pilkkoa noutoruuan ja muutenkin heilutella sopivassa mielentilassa.

4. Sami Oinonen - Tuesday, November 21, 2006

sirankca: k&k:lla on kieltämättä kyllä hyvin propagandistinen (onko tuo edes sana?) ote jutuissaan

kriisi: varmasti kyse onkin juuri naisten salaliitosta, sillä jutun tekijät olivat molemmat naisia!!! Ehkä näemme tulokset muutaman vuosikymmenen kuluttua

tino: mahtava visio, minulla ei ole tuohon mitään lisättävää, sillä se on täydellinen. tai no ehkä itse hommaisin kämppään vielä moottorisahan jääpalojen leikkaamista varten ja satunnaisiin jääveistoshetkiin. ehkäpä sahoja olisi useampi, ne voisivat sitten olla veitsitelineen kaltaisessa suuressa telineessa…saisi vieraatkin leikkiin mukaan tai jos sattuvat voittamaan liikaa pokerissa voisin heitä asianmukaisesti siitä palkita. ai niin ja alasin ja pajavasara pitää olla ihan muuten vain ja niitä voisi kilkutella metallimusan tahtiin aina sunnuntaisin klo 10

5. Petja Jäppinen - Tuesday, November 21, 2006

Mulle riittäisikotiteatteri.

Chesterfieldin tulin jo ostaneeksi

6. Sami Oinonen - Tuesday, November 21, 2006

petja: kotiteatterisi on varsin kookas, minusta olisi hyvä jos vaikka (kohta konkurssiin menevää) Kansallisopperaa ja valmisteilla olevaa musiikkitaloa voisi vuokrata yksityisetkin omiin kotiteatteririentoihinsa.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: