jump to navigation

Hyvä päivä Wednesday, November 22, 2006

Posted by Sami Oinonen in bizarre.
trackback

good-day.jpgBisnes.fi:ssä on kivan addiktiivinen vakiopalsta, Oy Minä Ab. Siinä joku it-alan työmuurahainen kertoo päiväohjelmansa. Arjen sankareita, kuten minäkin.

Mitä sitä tuleekaan päivän aikana tehtyä? Mihin aika menee? Mitä jää tekemättä? Mitä tulee veivattua liikaa? Voisiko tehdä toisin? No, jotta jossittelulle ei jäisi tilaa, niin pidin kirjaa tyypillisestä päivästäni.

Huomasin, että tämän varsin terapeuttisen kokemuksen lopputulema oli odotettu. Minulla on kaikki okei. Alles in Ordnung. Tässä siis erään satunnaisen talvisen viikonpäivän päiväohjelmani. Ja kyllä, tässä näyttäisi olevan muuten meemin ainekset kasassa!

05:30 Herään kaksi sekuntia ennen kännyn herätystä. Kuten aina. Hipsin työhuoneeseen lukemaan yön aikana rss-lukijaani ilmestyneet jutut. Kahlaan noin tuhat saittia läpi, samalla kun kuuntelen tuoreimpia podcasteja pikakelauksella, selaan vasemmalla kädellä uusinta The Economistia ja oikealla rippaan cd-levyjä rakenteilla olevaan digitaaliseen viihdekeskukseeni. Jäljellä vielä noin 3000 levyä. Pohdin, voisikohan rippaamisen ulkoistaa? Kirjoitan pari blogientryä ja kommentoin molempia seuraamaani oleellista blogia.

06:00 Katson 9x nopeudella dvr:lle tivottamiani MotoGP-kauden ratkaisuhetkiä. Estorilin gp:n Tony Eliasin sladitus näyttää ja tuntuu päivä päivältä paremmalta. Olen nyt täysin valmis uuteen päivään. Energized, yeah!

06:30 Kävelen meren rantaan, laitan retkiluistimet jalkaan, naskalit kaulaan ja kierrän lahden kaksi kertaa ympäri. Väistelen pilkkijöitä, jotka ovat tapansa mukaan ilmeisesti yöpyneet rei’illään. Käyn saunassa, lataan aamulenkin gps-datan tietokoneelle ja vertaan kunto-ohjelman tavoitteisiin. Teen vielä pari sataa etunojapunnerrusta.

07:15 Keitän kupin kahvia, cafe brutalia. Saharan siroccotuulien hyväilemästä hiekasta itsedreijaamani kahvikuppi vetää tasan 2,17dl. Kippaan kupin ja irvistän ikenet kireiksi. Juon lasin luomuappelsiinimehua, sillä mielestäni eko on cool. Vedän myslijogurtin naamaan, luen hesarin pääkirjoituksen, ympyröin lehdestä tärkeimmät uutiset myöhemmin luettavaksi, plärään FT:n ja revin kiinnostavat jutut ja taittelen ne eteisen pöydälle. Sanelen kännykkääni aamulenkin aikana tulleet businessideat. Siirrän ne langattomasti läppäriini jatkokäsittelyä varten.

07:30 Lähden työpaikalle. Naapurin Kjell tulee vastaan, hän on vasta postia hakemassa. Skarppaisi hyvä mies. Tuikkaan usb-tikun autohifiin ja annan Wagnerin sulosoundien vyöryä ylitseni. Reittiennätys jää kuitenkin rikkomatta. Pahus.

07:45 Harmikseni huomaan, etten ole ensimmäisenä toimistolla. Jenkkivieraamme Brad on ilmeisesti keräämässä irtopisteitä. Sanon hänelle, ettei tämä ole Japani, ja että ei ole kohteliasta olla toimistolla ennen isäntäväkeä. Hän ymmärtää tilanteen ja sanoo palaavansa takaisin hotellille.

07:46 Sivautan päivän ensimmäiset espressot. Naapuriosaston Magnus on myös rikittelemässä heidän espressokeitintään. Meidän keittimestä lähtee kovemmat höyryt ja mökä. Heillä on joku Kruppsin muovirakkine, meillä sentään titaanikuorinen Gaggia Achille T1000i. Kuittailen hänelle heidän hissukastaan, pellet.

07:50 Käyn läpi sähköposteja, niitä on nyt vain yksinkertaisesti liikaa, että jaksaisin lukea niitä ollenkaan. Niinpä tuhoan ne kaikki. Soittavat, jos niissä oli jotain tärkeää. Sen sijaan keskityn PowerPoint-visioihini, sillä ne ovat olennaisia. Muu on toissijaista ja katoavaa. Itsekehittelemäni PowerPointin PUSSR-ominaisuus takaa, että nippu uusia esityksiä syntyy hujauksessa. Imutan korporaation tietovarastoista tutut termit ja pakolliset buzzwordit silmänräpäyksessä. Lisään nipun kivoja kuvia ja teen esityksiin vielä podcasting-raidan sisälukutaidottomille.

11:45 Kirjoitan pari blogientryä ja kommentoin molempia seuraamaani oleellista blogia.

12:00 Kaivan kassista kallista ja imelää energiajuomaa ja myslipatukan. Keitän toisen tiukan espresson. Vedän kuparijuoman huiviin ja syön päälle greipin.

12:01 Soitan itäiselle pallonpuoliskolle liudan puheluita. Kalvoni saavat kiitosta, vaikkei niitä ole ymmärrettykään, huomaan. Mitäs siitä, pääasia, että animaatiot toimivat ja voimasanat ovat kohdallaan, sillä niistä ne bonarit napsahtavat.

14:00 Aivoriihi Web 3.0:sta. Mikä on visio, missio, tahtotila, strategia? Taktikoimme. Sanon, että web 2.0:n kuolema on vahvasti liioiteltu. Muut huokaisevat helpotuksesta. Vähänpä tietävät, ajattelen. Heittelemme voimasanoja. Meillä on hauskaa ja me tiedämme sen. Toistan vähintään kymmenen kertaa mieliteesejäni. “Network is the computer”, “Markets are Conversations”, sekä sopiviin väleihin pajavasaran kaltaisia voimasanoja “pervasive”, “customer-centric”, “user experience” ja parhainta kaikista “network effect”. Ennen käytin termiä “network externalities” mutta eihän sitä kukaan ymmärtänyt. Vertailemme palaverin lopuksi kalvoja. Torstenilla oli muutama graafi, jotka pitääkin varastaa omiin setteihin.

17:00 Kirjoitan pari blogientryä ja kommentoin molempia seuraamaani oleellista blogia.

18:00 Soitan läntiselle pallonpuoliskolle. Otan espressosiivun ja nostan kytkintä.

18:15 Palkitsen itseni laittamalla ruokaa. Rentoudun päivän hektisestä sykkeestä valmistamalla favistani pinaattifeta-canneloneja kermaisessa juustopedissä. 180 asteessa 30 minuuttia. Kuuntelen samalla päivän aikana lataamani podcastit 3x nopeudella. Sanelen ruoanteon aikana tulleet businessideat kännykkääni. Siirrän ne langattomasti läppäriini jatkokäsittelyä varten.

19:00 Syön, katson YLE Teemalta tivottamaani Monty Python Flying Circusta ja etsin samalla uusia buzzwordeja rss-feedeistäni ja Seth Godinin blogista.

20:00 Saavun kahvilaan. Tiistaiseuramme keskusteluaiheena on tällä kertaa “Onko Web 3.0 kuollut?” No, tämähän on aihe, josta minä tiedän. Johdan keskustelua luontevasti, luovin, peesaan, soudan ja huopaan.

23:00 Takaisin kotona. Nikkaroin vielä hetken. Työstän sävellyksiäni. Kirjoitan runon. Katson vielä MotoGP:tä, Likaista Harryä ja luen samalla rss-feedejäni.

00:30 Kirjoitan pari blogientryä ja kommentoin molempia seuraamaani oleellista blogia.

01:30 Yöpöydällä odottaa Marc Ferron Colonization: A global history. Luen kappaleen ja nukahdan. Hyvä päivä.

Advertisements

Comments»

1. markku - Wednesday, November 22, 2006

It’s funny because it’s true!

2. Sami Oinonen - Thursday, November 23, 2006

yep!

3. Tino - Thursday, November 23, 2006

Ihonhoito, vaatteiden valitseminen ja G.W.Sundmansin pöytävarauksen siirteleminen eivät saa riittämiin huomiota! Muista panostaa myös henkilökohtaiseen hyvinvointiisi, se kannattaa!

4. Ms Zepander - Thursday, November 23, 2006

Käyks supermies kakalla?

Muutenhan päivä oli hyvinkin tutun kuuloinen, just nuin se meilläkin nykii.

5. Sami Oinonen - Thursday, November 23, 2006

tino: ihonhoidosta olen jo aiemmin kirjoittanut tuolla
https://uberkuul.wordpress.com/2006/08/15/yhta-kokemusta-rikkaampana-puhtoiseen-aamuun/

kiitos muista vinkeistä

ms z: olen optimoinut henk.koht. jätteidenhuollon, kerran viikossa riittää. kasvisruokavalio auttaa tämän tavoitteen saavuttamisessa merkittävästi. hienoa, että meitä on moneksi.

6. kervå - Thursday, November 23, 2006

Melko üüberiä!

7. Pia - Thursday, November 23, 2006

Onko sun normirytmi mennä 1.30 nukkumaan ja herätä 5.30??? Meikäläinen eläisi ehkä neljä päivää noin lyhyillä yöunilla. Tarviin tuplat. Aamun moniajolla toimiminen kyllä kuulostaa tutulta. Paitsi MotoGP. 😀

8. Sami Oinonen - Thursday, November 23, 2006

pia: jonkinlaista harhaa on nyt havaittavissa kommenteissa, tämähän on siis aivan fiktiivinen tarina, minä _haluaisin_ että tämä olisi totta.

Nukkumaan menen kyllä vasta 0200 tosin, mutta se on toinen juttu 🙂

9. Esa - Thursday, November 23, 2006

Asuuko supermies yksin?

10. Sami Oinonen - Thursday, November 23, 2006

Esa: No, onhan Teräsmiehelläkin Lois Lane ja jälkeläisiä varmasti läpi aurinkokunnan.

11. Angela - Thursday, November 23, 2006

Siis sinähän olet tietenkin Mustanaamio (eikä mikään Teris)…pikaluistelijathan ovat Supermiehen jälkeläisiä tai skulaisia yms. Sellaiset naamiotrikoot ja kaikki. Upeaa.

Tuo luistelusessio oli kaikkein mielenkiintoisin vaihe. Se vetää varmaan vertoja aamuridaukselle. Pitää taas aloittaa aamuratsastus, että heppakin pääsee valoisalle lenkille 🙂 ja minä.

Siis oliko tämä fiktiota? Olenko kerännyt turhaan koko päivän kellonaikoja ja kirjannut tekemisiä, sillä minähän olen yllytyshullu ja otin haasteen tosissaan…?!

12. Esa - Thursday, November 23, 2006

Supersonni 🙂

13. Pia - Thursday, November 23, 2006

Tsiisus, mikä jurpo meikä on. Luulin, että toi oli totta. 😀

14. Sami Oinonen - Thursday, November 23, 2006

angela: olin kyllä mustiskerhon jäsen, en muuta / luistelukausi on vielä hieman jäissä sateiden takia / fiktiota, fiktiota, mutta joskus todellisuus on tarua ihmeellisempää, eihän minulla ole esim. aikaa powerpointtien tekoon ollenkaan, tämäkin viikko on mennyt edellisen tapaan aivoriihestä toiseen sukkuloidessa, ei voi valittaa.

pia: menitpäs lankaan, aika vakuuttavan tarinan kehitin, vai mitä!

15. Angela - Thursday, November 23, 2006

Niin ja minä kirjoitin väärin: Pikaluistelijat ovat MUSTIKSEN jälkeläisiä tietenkin…mustiskerhokin on jees 🙂

16. Pia - Friday, November 24, 2006

Vaikutit niin energiseltä kaverilta, että jotenkin toi päivärytmi oli ihan uskotta, hehe. 🙂 Itse asiassa ainoa juttu, johon kiinnitin huomion, oli se luistelujuttu, kun tuntu oudolta, että jossain olis meri jäässä. Tosin sitte aattelin, että jos toi päivä oli syksyn kylmältä jaksolta muutamia viikkoja sitten, niin silloin joku pikku lahti saattoikin olla jäässä…

17. Angela - Friday, November 24, 2006

Pia: Minulle meni taas ihan täydestä KAIKKI, uskon sokeasti kaikki mitä herra Uberkuul kirjoittaa – tottakai meri on jäässä jos hän niin sanoo! 😀

18. Sami Oinonen - Friday, November 24, 2006

jep, Espoonlahden pohjoisosa oli jäässä pari viikkoa sitten kyllä. Luistelukausi alkoi (ja loppui) samoin silloin kylminä päivinä Lopella, Ridasjärvellä. Nyt ei näy pilkkijöitäkään edes lahdella,

19. Jusa - Saturday, November 25, 2006

Aivan mahtavaa Sami. Irtisanoudu hyvä mies. Meillä kaikilla olisi paljon mukavampaa, jos saatais lukea enemmän tämän kaltaisia tekstejä. Olethan huomannut, että työsi haittaa kirjoittamista?

Ja myös meitä, sillä joudumme turhautuneina refreshaamaan sivua odotellessamme blogin ääreen paluutasi!

20. Sami Oinonen - Saturday, November 25, 2006

jusa: kiitos kannustuksesta. olen juuri aloittanut seuraavan viisivuotiskauteni suunnittelun – se pläni pitää entistä enemmän sisällään ratamoottoripyöräilyä, nikkarointia ja kirjoittamista, tosin noistahan ei millään välttämättä elä 🙂

21. erkka - Monday, November 27, 2006

😀 Kiitos! Jaksaa taas vähän aikaa.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: